Enduro 02.03.2019

Kytönen luokkavoittoon Kangasalla

Roni Kytönen oli nopein E1-luokan kuljettajista. Kuva: Kytönen Motorsport.

Enduron SM-sarja jatkui lauantaina Kangasalan maastoissa. Kytönen Motorsportin kuljettajista Roni Kytönen piti kovinta vauhtia ja ajoi E1-luokassa 41 sekunnin turvin voittoon.

Yleiskilpailussa Kytönen oli kolmas.

Kytösen tavoin E1-luokassa ajava Peetu Juupaluoma jatkoi hyvää talvikauttaan. Husqvarna-kuljettaja ajoi E1-luokassa neljänneksi ja U20-luokan voittoon. Peetun pikkuveli Pyry joutui jättämään Kangasalan osakilpailun väliin rannevamman vuoksi.

E3-luokassa Antti Hellsten teki nousujohteisen päivän, kun hän aloitti ensimmäisen kierroksen jälkeen sijalta seitsemän ja oli maalissa viides.

E2-luokassa kilpaileva Roni Salin oli hyvässä vauhdissa jo ensimmäisellä kierroksella, mutta raju kaatuminen toisen kierroksen alussa maksoi reilusti aikaa ja maalissa Salin oli 14.

– Päivä lähti jo heti aamusta hyvin käyntiin ja samalla linjalla mentiin loppuun asti. Viimeisellä pätkällä pieni lippa, mutta muuten virheetön päivä, Kytönen kertoi.

– Nyt oli parempi päivä, mitä oli Mallusjoella. Mulle helpompi ajaa jäisempää spooria, mutta toinen kierros oli vaikea, kun tuli heitettyä aika isot lipat. Loppua kohden lähti kuitenkin hieman paranemaan. Päitsillä uusi yritys, Salin kertoi.

– Ihan hyvä päivä vaikka ajo oli vaikeata. Parit lipat tuli heitettyä, mutta ei menoa haitannut. Loppua kohden alkoi ajo kulkemaan paremmin, Peetu Juupaluoma kertoi.

– Aamun ensimmäisellä pätkällä lähti lipat ja siitä jäi vähän takkuinen ajo päälle, mutta sitten pikkuhiljaa lähti kulkemaan ja onnistuin nousemaan kasi sijalta viidenneksi. Hitusen huonompi esitys tänään mitä kauden ensimmäisessä SM:ssä, mutta olen silti suhteellisen tyytyväinen, Hellsten kertoi.

Enduron SM-sarja jatkuu kahden viikon päästä Päijänteen ympäriajolla. E1-luokassa Roni Kytönen lähtee ”Päitsille” SM-pisteiden kärjessä tasapistein Antti Hännisen kanssa.

Yleiskilpailun voitti Jämsän Seudun Moottorikerhon (JSMK) Eemil Pohjola, joka oli vahvin myös E2-luokassa. Yleiskilpailun kakkonen oli E3-luokan voittanut, Riihimäen Moottoripyöräkerho Kahvakoplan Aleksi Jukola.

Alle 20-vuotiaiden U20-luokan kauden kolmas SM-osakilpailu oli siis aiempien osakilpailujen tapaan Peetu Juupaluoman heiniä. Toiseksi ajoi isäntäseura Kangasalan Moottorikerhon Niklas Laankoski ja kolmanneksi Hämeenlinnan Moottorikerhon Eetu Puhakainen.

Yleiskilpailu

1. Pohjola Eemil JSMK TM 1:28:34,30
2. Jukola Aleksi RiMPKK KTM 1:29:55,95
3. Kytönen Roni JSMK Husqvarna 1:30:10,11
4. Helander Eemil SsMK Yamaha 1:30:54,84
5. Tamminen Mika JSMK Husqvarna 1:31:14,98
6. Hänninen Antti SsMK Husqvarna 1:31:38,91
7. Himmanen Henri HMK KTM 1:32:30,72
8. Olenius Henry SiMK TM 1:33:01,42
9. Riiheläinen Riku Marjanpoimijat GasGas 1:33:53,87
10. Hellsten Antti VMK Husqvarna 1:34:01,02

Tulokset

Peetu Juupaluoma voitti jo kolmannen kerran tällä kaudella U20-luokan yhtä monesta SM-osakilpailusta. Kuva: Kytönen Motorsport.

Teksti: Kytönen Motorsport & Moottoriurheilu.tv

Uusimmat

Lisää aiheesta

Enduro