Enduro 15.09.2018

Kytönen lähellä Euroopan mestaruutta

Roni Kytösen tarvitsee päästä huomenna maaliin vähintään 13. sijalla saavuttaakseen Euroopan mestaruuden. Kuva: Kytönen Motorsport

Enduron EM-sarjan kauden toiseksi viimeinen kilpailupäivä ajettiin tänään Puolan Kielcessä. Eilen perjantaina U21-luokan EM-sarjan johtoon noussut Roni Kytönen ajoi tänään myös selvään päivävoittoon.

Eilen perjantaina Puolassa EM-sarjassa kolmantena oleva ranskalainen Nathan Bererd kaatui endurotestillä ja loukkaantui. Bererd ei pystynyt tänäänkään osallistumaan kilpailuun, joten mestaruus ratkaistaan nyt italialaisen Claudio Spanun ja Roni Kytösen välillä.

Kytönen otti tänään vahvan niskalenkin, kun voitti päivän 35 sekunnin erolla Spanuun. Kytösen piste-etumatka EM-sarjassa on nyt 18 pistettä, kun yksi päivä on enää ajamatta. EM-sarjassa päivän voittaja saa 20 pistettä, joten Husqvarna-kuljettajalle riittää huomenna 13. sija Euroopan mestaruuteen.

– Ensimmäisellä pätkällä kaaduin kerran, mutta sen jälkeen oli todella tasaista ajoa ja koko ajan pystyi kiristämään vauhtia, Kytönen kertoi heti kilpailun jälkeen.

Huomenna Puolassa ajetaan niin sanottu loppucrossi, eli kuljettajat ajavat seitsemän kierroksen motocross-startin. Crossitesteillä tänä vuonna erikoistunut Kytönen on etukäteen vahvoilla huomisessa kilpailussa.

Teksti: Kytönen Motorsport

Uusimmat

Lisää aiheesta

Enduro