Enduro 19.05.2018

Kytönen kolmas Romaniassa avauspäivänä

Roni Kytönen. Kuva: Noora Hyvärinen

Romanian Bacaussa on ajettu kauden toisen EM-osakilpailun ensimmäinen päivä. Italian avauskilpailussa Junior U21-luokan yhteistulosten toiseksi ajanut Roni Kytönen avasi hyvin myös Romaniassa ollen ensimmäisellä crossitestillä toiseksi nopein vain vajaan sekunnin Italian Claudio Spanua hitaampana.

Romaniassa ajettiin tänään neljä kierrosta ja kierros sisälsi ainoastaan crossi- sekä endurotestin. Ensimmäisellä kierroksella endurotestiltä ei otettu kuitenkaan vielä aikaa. Kahden crossitestin jälkeen Kytönen oli vielä tiukasti kiinni voittotaistelussa ollen kolmantena vajaat neljä sekuntia kärjestä. Husqvarna-kuljettajan kilpailu voiton osalta ratkesi kuitenkin toisella endurotestillä tai siis ensimmäisellä, miltä aikaa otettiin. Nuorukainen jäi mäkeen kiinni ja hävisi kilpailun kärjessä olleelle Spanulle yli puolitoista minuuttia.

Kahdella viimeisellä kierroksella Kytönen ajoi jälleen tasaisia aikoja ollen pätkä ajoissa kolme kertaa toinen ja kerran kolmas. Maalissa Kytönen Motorsport-kuljettaja oli kolmas, kun edellä olivat avauskilpailun voittanut Claudio Spanu sekä Italiassa kolmanneksi ajanut Nathan Bererd.

– Kohtuullinen päivä. Toisen kierroksen endurotestillä tein virheen ennen ylämäkeä ja jäin siihen kiinni ja jouduin työntämään ylös asti. Jotain täytyy keksiä, jos aikoo voitosta taistella huomenna, Kytönen kertasi lauantain jälkeen.

Huomenna Romaniassa ajetaan toinen kilpailupäivä.

Jukola A1-luokan voittoon Sipoon Sprint Endurossa

Tänään ajettiin Sprint Enduroa myös Sipoossa, missä oli mukana Kytönen Motorsportilta Lari Jukola ja Hugo Svärd A1-luokassa. Sairastelusta toipunut Jukola piti hyvää vauhtia koko päivän ajan kellottaen jokaiselle erikoiskokeelle oman luokan pohja-ajan. Jukola ajoi selkeään luokkavoittoon ja oli yleiskilpailussa toinen Eero Remeksen jälkeen. Hugo Svärd ajoi tuttuun tyyliinsä varman tasaisen päivän ja oli A1-luokassa neljäs. Yleiskilpailussa Svärd oli viides.

– Tosi hyvä treenikilpailu. Ensimmäisellä kierroksella oli ajo tosi varovaista, kun ei ollut kävellyt pätkää. Toisella kierroksella jo tiesi mitä on edessä niin pystyi puristamaan täysillä. Koko päivä meni hyvin ilman isompia virheitä. Hyvä päivä, Jukola kertoi kilpailun jälkeen.

Teksti: Kytönen Motorsport
Kuva: Noora Hyvärinen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Enduro