Enduro 05.07.2019

Kytönen kaatumisten jälkeen viidenneksi SuperEnduron SM-kilpailussa

Roni Salin ajoi nousujohteisen kilpailun Vantaalla. Kuva: Kytönen Motorsport

Vantaalla kilpailtiin torstaina SM-viikkojen yhteydessä SuperEnduron SM-kilpailu. Kytönen Motorsportilta kilpailussa mukana olivat Roni Kytönen ja Roni Salin. Kytönen selvitti tiensä illan finaaliin nopeimpana kuljettajana, kun Salin joutui hakemaan vauhtia last chance -erän kautta.

Ensimmäisessä finaalissa Kytönen ajoi erän puoliväliin asti toisena, kunnes kaatui kivikkoisella osuudella ja oli maalissa viides. Takarivistä liikkeelle lähtenyt Salin oli kymmenes.

Toisessa finaalissa lähtöjärjestys käännettiin toisinpäin ja letkaa lähti viemään Salin, joka pysyikin pitkän matkaa hyvillä sijoilla, kunnes virhe kivikossa tiputti miehen ruutulipulla kahdeksanneksi. Kytönen kaatui myös usean muun kuljettajan kanssa kivikossa ja oli maalissa seitsemäs.

Viimeisessä finaalissa Kytönen johti kilpailua viimeiselle kierrokselle asti, kunnes sama kivikko tiputti miehen jälleen muutaman pykälän alaspäin ja maalissa hän oli kolmas. Salin paransi myös hienosti menoaan ja nosti itsensä jo neljänneksi, kunnes kaatuminen tiputti sijoitusta muutaman pykälän. Päivän yhteistuloksissa Kytönen oli viides ja Salin kahdeksas.

– Aika-ajo ja alkuerät menivät hyvin ja olin nopein, mutta finaaleissa tuli sählättyä todella paljon, joten tulos ei paljoa tyydytä, pettynyt Kytönen kertoi.

– Ihan kiva kilpailu. Loppua kohden alkoi vähän paranemaan ajo, joten aloin vasta lämpenemään, kun kilpailut loppuivat, Salin totesi.

Teksti: Kytönen Motorsport

Uusimmat

Lisää aiheesta

Enduro