Enduro 30.12.2019

Kytönen Hondan tehdastiimissä Enduron MM-sarjaan

Roni Kytönen (vas.) kilpailee ensi kaudella Italialaisen RedMoto -tiimin väreissä. Kuva: Roni Kytösen tiedotus

Enduron hallitseva euroopanmestari Roni Kytönen vaihtaa tiimiä tulevalle kaudelle, kun jämsäläinen kilpailee Hondan RedMoto -tehdastiimissä. Italialaistiimi otti suomalaisnuorukaiseen yhteyttä syksyllä ja esittivät mielenkiintonsa häntä kohtaan.

– RedMoto:sta lähestyttiin syksyllä ja he ilmoittivat mielenkiintonsa. Tähän asti Kytönen Motorsport ja Husqvarna ovat tarjonneet hyvän sekä kilpailukykyisen paketin, mutta päätin silti joulukuun alussa käydä kokeilemassa tiimin kalustoa sekä käydä tutustumassa toimintaan. Kaikki vaikuttaa todella hyvältä ja pyörä on loistava sekä tiimin henkilökunta on todella asiallista väkeä, Kytönen kertoi innokkaana.

Tuore Honda-kuljettaja kilpailee tulevalla kaudella Enduron MM-sarjan Junior-luokassa CRF 250 RX-pyörällä. Lisäksi Kytösen kauden ohjelmassa on enduron Italian mestaruussarja, ja Suomessa enduron sekä motocrossin SM-osakilpailuja.

– Poikkeuksena aiempiin vuosiin ajan tulevalla kaudella myös enduron Italian mestaruussarjan ja uskon, että se on todella hyvää harjoitusta urani kannalta. Kalenterissa on kolme Italian ”mestikkaa” ennen MM-sarjan alkua ja uskon että siitä on paljon apua. Suomessa ajan kilpailukalenterin mahdollisuuksien mukaan sekä enduron että motocrossin SM-osakilpailuja, Kytönen kertoo.

Tavoitteena maailmanmestaruus

Santahaminassa tällä hetkellä varusmiespalvelustaan suorittava Kytönen lähtee tavoittelemaan tulevalla kaudella enduron Junior-luokan maailmanmestaruutta. Tänä vuonna Kytönen ylsi jo MM-osakilpailun voittoon Kreikassa ja puhdisti palkintopöydän EM-sarjassa.

– Urani luonnollisen kehityksen kannalta on luontevaa, että lähden tavoittelemaan maailmanmestaruutta tulevalla kaudella ja uskon myös, että onnistuessani siihen on kaikki edellytykset. Olen pystynyt rakentamaan nousujohteista uraa ja olen luottavainen uuteen tiimiin, joten se ei ainakaan heikennä mahdollisuuksia, Kytönen kertasi.

Enduron MM-sarja käynnistyy huhtikuun puolen välin jälkeen Portugalissa.

Teksti: Roni Kytösen tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Enduro