Enduro 10.08.2018

Kytönen hakee avausvoittoaan EM-sarjassa

Roni Kytönen starttaa Ruotsin osakilpailuun EM-sarjan kolmannelta sijalta. Kuva: Kytönen Motorsport

Enduron EM-sarja jatkuu tänä viikonloppuna Ruotsin Skövdessä ajettavalla osakilpailulla. Kytönen Motorsportilta kilpailussa on tällä kertaa mukana vain Roni Kytönen, joka on U21-luokassa EM-pisteissä kolmantena. Kytönen oli sarjan avausviikonloppuna Italiassa toinen ja Romaniassa kolmas.

Ruotsin osakilpailussa ajetaan MM-sarjasta tuttu prologi perjantai-iltana kuitenkin sillä erolla, että prologin aika lisätään suoraan ensimmäisen kilpailu päivän tulokseen. Lauantaina ja sunnuntaina päivä aloitetaan crossitestillä, joka on tehty slalomrinteeseen. Tämän jälkeen on vuorossa endurotesti, josta noin kilometri ajetaan metsässä ja muuten pitkälti peltopätkää. Kolmas erikoiskoe on jälleen crossitesti, joka on myös pitkälti peltoaukeaa.

Kilpailussa kierretään kolme kierrosta ja molempina päivinä kilpailu alkaa Suomen aikaa kello 10 ja ensimmäisiä kuljettajia odotetaan maaliin noin kello 16.30.

– Pätkät vaikuttavat hyvältä ja uskoisin, että sopivat minulle hyvin. Maa on hieman hiekkaista ja uskon, että pätkät tulevat kulumaan melko paljon, Roni Kytönen kommentoi perjantaina aamupäivällä.

Kytösen lisäksi U21-luokkaan on ilmoittautunut 35 kuljettajaa. Prologi ajetaan tänään Suomen aikaa kello 18.

Teksti: Kytönen Motorsport

Uusimmat

Lisää aiheesta

Enduro