Enduro 15.02.2020

Kytönen enduron SM-avauksessa E1-luokassa toiseksi

Roni Kytönen ajoi ensimmäisen kilpailunsa Hondalla. Kuva: Janne Suominen Motorsport

Roni Kytönen ajoi enduron SM-avauksessa E1-luokassa toiseksi ja oli yleiskilpailussa neljäs. Kytönen teki joulukuussa kuljettajasopimuksen italialaisen Redmoto Honda -tiimin kanssa ja lauantaina ajettu SM-enduron avausosakilpailu oli Kytösen ensimmäinen Hondan väreissä.

Perinteisesti Suomessa ajetaan helmikuussa kilpailuja lumella, mutta tällä kertaa Lahden seudulla ajettiin yöpakkasten jäljiltä jäisellä maalla ilman lunta, mutta kuitenkin nastarenkailla.

– Ensimmäinen kierros oli liian varovaista ja tökkivää ajoa sekä kerran jäin vähän jumiin ajovirheen takia. Toinen kierros olikin katastrofi, kun ajosta ei tullut mitään eikä luottoa meinannut löytyä. Viimeiselle kierrokselle tehtiin iskunvaimentimiin pienet muutokset ja koko kierros tulikin vähän siihen tyyliin kuin olisi koko kisan pitänyt sujua. Mekaanikkoni Janne Suominen ehdotti muutosta jo toiselle kierrokselle, mutta jääräpäänä päätin jatkaa samalla ja jälleen kerran makseltiin oppirahoja, Kytönen kertoi.

Jämsäläisnuorukainen oli viimeisellä kierroksella koko kilpailun nopein kuljettaja kuuden sekunnin erolla. Kytönen jatkaa kilpailukauttaan kahden viikon päästä Italian mestaruussarjan avauskilpailussa.

Kaikki tulokset

Teksti: Kytönen Motorsport -tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Enduro