Motocross 20.04.2017

Kytönen debyytistään uudessa tiimissä: ”EM-avaus ei mennyt niin kuin piti – viikonloppuna revanssin paikka”

Roni Kytönen Kuva: Nita Korhonen

Roni Kytönen sai yllättäen mahdollisuuden kisata motocrossin EMsarjassa belgialaisessa KTM DIGA Junior Racingtiimissä toisen kuljettajan loukkaannuttua. Nyt ensikosketus uuteen tiimiin on saatu ja nuorukaisella on edessään kauden toinen EMosakilpailu.

Motocrossin EMX250-luokan kausi starttasi viime viikonloppuna Italian Trentinosta. Viivalle asettui myös Roni Kytönen, joka sai vasta vähän ennen kauden alkua tietää, että oma Kytönen Motorsportin väritys vaihtuukin belgialaisen KTM DIGA Junior Racing -tiimin väreihin.

– Kyllähän uutinen tiimipaikasta tuntui hyvältä. Miro (Sihvonen) on ollut tyytyväinen tähän tiimiin ja itsekin sain hyvän vastaanoton, Kytönen kertoo.

Viime viikonlopun kauden aloituksessa nuorukainen karsiutui last chance -erässä, eikä näin ollen päässyt osallistumaan itse kisaeriin.

– Aika pikaiseen tuli tämä tiimihomma. Pääsin vasta kaksi kertaa kokeilemaan pyörää ennen EM-avausta samalla viikolla. Aika nopeasti kuitenkin saatiin pyörän säädöt kohdilleen. Ajo on kulkenut ihan hyvin, mutta kauden eka EM-kisa ei kyllä mennyt niin kuin piti ja varsinaisiin kisaeriin pääsyä ei tullut.

Viikonloppuna Hollannin Valkenswaardissa ajettavaan kauden toiseen EM-osakilpailuun Kytönen lähtee odottavaisin mielin. Kauden avauksen perusteella hän ei uskalla vielä veikata koko kauden tavoitetta.

– Tulevana viikonloppuna lähdetään ajamaan tarkoituksena päästä kisaeriin. Olen fyysisesti ja henkisesti hyvässä kunnossa ja yritän aika-ajoissa saada hyvän ajan, että pääsisin suoraan eriin ja sitä kautta sitten tekee erissä mahdollisimman hyvän suorituksen. Tulostavoitteista en kuitenkaan osaa vielä sanoa.

Roni Kytönen on enduron maailmanmestari Vesa Kytösen poika. Kuva: Nita Korhonen

Valkenswaardissa nähdään avausosakilpailun tapaan Kytösen lisäksi Italiassa kolmanneksi sijoittunut Miro Sihvonen, kymmenennen sijan kuitannut Jere Haavisto sekä avauskilpailussa karsiutunut Kim Savaste. Lisäksi Valkenswaardin osakilpailuun on ilmoittautunut Jami Numminen.

Hollannissa ajetaan myös EMX125-kuutioisten avausosakilpailu, jossa Suomen värejä pitävät yllä 91 ajajan joukossa Emil Weckman, Wiljam Malin ja Matias Vesterinen.

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Roni Kytönen motocrossin EM-sarjaan

Kumpi voittaa – maailmanmestari vai hänen poikansa?

Uusimmat

Lisää aiheesta

Motocross