Enduro 02.06.2018

Kytönen avauspäivän kolmas Virossa

Roni Kytönen nousi kolmanneksi korkeimmalle korokkeelle Viron osakilpailussa lauantaina. Kuva: Kytönen Motorsport

Roni Kytönen ajoi kolmanneksi Enduro Youth -luokan lauantain kilpailussa Virossa. Kytönen epäonnistui eilen perjantaina ajetulla supertestillä totaalisesti, eikä päässyt nauttimaan miinussekunneista. Tänään Kytönen oli kuitenkin oivassa vireessä kellottaen muun muassa jokaiselle crossitestille pohja-ajan. Extreme- ja endurotesti alkoivat myös kulkea komeaan tahtiin loppupäivästä. Näin jämsäläinen nousi viimeisellä crossitestillä kolmannelle sijalle ja piti paikkansa maaliin asti.

Roni Kytösen tapaan Enduro Youth-luokassa kilpaileva Hugo Svärd oli myös hyvässä vireessä crossitestillä, mutta muutamat virheet päivän aikana maksoivat liikaa aikaa ja nuorukainen oli maalissa kuudes. Enduro Junior -luokassa kilpaileva Lari Jukola oli vielä ensimmäisen kierroksen jälkeen kymmenentenä luokassaan, mutta toisella kierroksella sattuneet virheet pudottivat Kytönen Motorsport -kuljettajaa tuloksissa reilusti alaspäin. Jukola ajoi vielä loppupäivästä hyviä aikoja, mutta toisella kierroksella hävityt sekunnit olivat turhan pitkiä ja hän oli maalissa 15.

– Vaikea päivä. Tosi paljon tuli virheitä tehtyä ja toisella endurotestillä vedin isot lipat, jossa menetin paljon aikaa ja vähän satutin itseäni. Loppupäivä saatiin ajettua tasaisesti maaliin, Jukola kertasi kilpailun jälkeen.

– Ei ollut hyvä päivä. Tein monta tyhmää virhettä extreme- ja endurotestillä. Crossitesti kulki ihan hyvin koko päivän, Hugo Svärd kertoi.

– Tasainen päivä, vaikka endurotesti ei oikein kulkenut, kun vasta viimeiselle kierroksella, Roni Kytönen kertoi.

Kytönen Motorsport- kuljettajat lähtevät huomenna uuteen taisteluun MM-pisteistä Virossa Suomen aikaa kello 9.00.

Tulokset lauantai:

Enduro Junior:
1. Theophile Espinasse
2. Matteo Cavallo +00:09
3. Andrea Verona +00:23
15. Lari Jukola +04:07

Enduro Youth:
1. Ruy Barbosa
2. Daniel Mundell +00:10
3. Roni Kytönen +00:47
6. Hugo Svärd +03:26

Teksti: Kytönen Motorsport

Uusimmat

Lisää aiheesta

Enduro