Road Racing 19.05.2017

KymiRingille 17,5 miljoonan euron tuki hallitukselta

Pääsuunnittelija, arkkitehti Tuomas Klaus, Arkkitehtitoimisto Arkkisankari Oy:stä on tehnyt viimeisimmät piirustukset KymiRingistä. Kuva: Arkkitehdit Sankari Osakeyhtiö

Halllitus teki tänään päätöksen osoittaa lisärahoitusta KymiRing-moottoriurheilukeskukselle.

Iittiin rakenteilla olevalle KymiRing-moottoriurheilukeskukselle päätettiin tänään perjantaina hallituksen toimesta osoittaa lisärahoitusta. Hallitus esittää ratahankkeelle lisämäärärahaa 3,5 miljoonaa euroa radan rakennustoimenpiteisiin. Lisäksi 14 miljoonaa euroa kohdistuisi alueen risteysjärjestelyihin. Yhteensä KymiRing-projektille myönnettiin 17,5 miljoonaa euroa.

KymiRingillä tullaan järjestämään MotoGP-sarjan osakilpailu joko vuonna 2018 tai 2019. Radalle on haettu on myös FIA:n korkeinta turvaluokitusta, mikä mahdollistaa F1-kisojen järjestämisen.

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kalle Jokinen ilmaisi tyytyväisyytensä hallituksen päätökseen tiedotteessaan.

– Tähän satsaukseen on helppo olla tyytyväinen, sillä KymiRing on paikallistasolla Kouvolan ja Lahden seudulla tärkeä. Panostuksen merkittävyyttä kuitenkin korostaa se, että kyseessä on kansainvälisesti noteerattava hanke. KymiRing tulee olemaan Pohjois-Euroopan suurin moottoriurheilukeskus, jossa on tulevaisuudessa kaikki mahdollisuudet järjestää moottoriurheilun kuninkuusluokkien kisoja, Kopra sanoo.

Jokinen ja Kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Jukka Kopra toteavat olevansa tyytyväisiä myös siihen, että hallitus päätti samassa yhteydessä ehdottaa valtatien 12 Tillollan ja Keltin välille osana Lahti-Kouvola-yhteysväliä 14 miljoonan euron valtuutta.

– Tavoitteena on liikenneturvallisuuden ja liikenteen sujuvuuden parantaminen sekä liikenteen ohjaaminen eritasoliittymän kautta KymiRingin moottoriradalle. Parannukset palvelevat kuitenkin kaikkia tielläliikkujia. Panostus on erinomainen, kun otetaan huomioon se, että VT 12 on teollisuuden ja elinkeinoelämän kannalta erittäin tärkeä poikittaisväylä, Jokinen sanoo.

Tältä näyttää KymiRingin pääsuora lännestä itään syyskuun lopulla 2016. Kuva: Ari Ollikainen

Niinikään kansanedustaja ja Valtion Liikuntaneuvoston varapuheenjohtaja Timo Heinonen on tyytyväinen hallituksen ratkaisusta osoittaa lisärahoitusta Kymiringin moottoriratahankkeelle.

– On äärimmäisen tärkeää, että lisärahoitus nyt löytyi valtiovarainministeri Petteri Orpon johdolla. KymiRing on valtakunnallisesti yksi maamme tärkeimmistä uusista urheilurakentamisen hankkeista ja lopullisessa muodossaan se mahdollistaa käytännössä jopa F1-kilpailujen hakemisen Suomeen. Tärkeämpää kuitenkin alussa on saada maahamme kansainväliset kriteerit täyttävä rata, missä voidaan järjestää moottoripyörien MotoGP-kilpailuja, rallicrossin MM-osakilpailuja ja muita vastaavia tapahtumia, Timo Heinonen totesi tiedotteessaan.

Teksti: Moottoriurheilu.tv, Kalle Jokisen tiedote, Timo Heinosen tiedote

KymiRing avasi mahdollisuudet F1-kilpailulle Suomeen

FIM:n turvatarkastaja KymiRingin radasta: ”Fantastico!”

Uusimmat

Road Racing