Rata-ajo 20.05.2017

KymiRing vie suomalaisen autourheilun kohti tulevaisuutta

KymiRing tulee avaamaan mahdollisuudet myös F1-kilpailulle Suomeen.

Hallitus myönsi perjantaina julkaistussa lisätalousarviossaan Iittiin nousevalle KymiRingille lisämäärärahaa yhteensä 17,5 miljoonaa euroa. Moottoriurheilu-, ajokoulutus- ja valmennuskeskus on ainutlaatuinen hanke, jollaista ei ole rakennettu Euroopan alueella 25 vuoteen. Korkeimman kilpailutoiminnan tason mm. Formula 1:ssä ja rallicrossissa mahdollistavasta KymiRingista odotetaankin suomalaisen autourheilun yhtä suurinta kansainvälistä valttikorttia ja veturia.

KymiRingin viime vuonna käynnistyneet rakennustyöt ovat edenneet aikataulussa. Ensimmäinen kilpailusopimus moottoriurheilun MM-tason huipputapahtumasta, MotoGP:n järjestämisestä, on jo tehty.

”Kyseessä on merkittävä investointi, joka tulee tuomaan valtiolle tuoton moninkertaisesti takaisin. KymiRingissä ei puhuta pelkästään suomalaisen auto- tai moottoriurheilun edusta, vaan kokonaisvaltaisesta hyödystä muun muassa elinkeinoelämälle, työllisyydelle, teknologialle sekä liikennöinnille”, kuvailee autourheilun kansallisen lajiliiton, AKK:n, puheenjohtaja Juhani Pakari.

”Suomalaiselle autourheilulle KymiRing on tärkeä hanke osaamisen ja menestyksen rakentamisessa. Moottorirata tarjoaa harjoittelupuitteet ja kilpailuareenan, jollainen on aiemmin puuttunut koko Pohjois-Euroopasta. Näemme hankkkeen vahvana osana AKK:n tulevaisuutta, aina kansainvälisestä kilpailutoiminnasta omien huippu-urheilijoidemme jalostamiseen”, Pakari summaa.

Kansanedustaja ja Valtion Liikuntaneuvoston varapuheenjohtaja Timo Heinonen on niin ikään tyytyväinen hallituksen ratkaisusta myöntää lisärahoitus KymiRingille.

”Kansainväliset kriteerit täyttävä rata mahdollistaa jatkossakin sen, että olemme maailman nopein kansa. Rakennusvaiheessa on järkevää tehdä kerralla kunnollinen rata, joka mahdollistaa isommatkin kilpailut. Kun olosuhteet ovat kunnossa, päästään pohtimaan sitten kilpailujen toteutuksia”, Heinonen viitoittaa.

Hallituksen KymiRingille myöntämä tuki koostuu radan rakentamiskustannuksiin (3,5 miljoonaa euroa) sekä alueen risteysjärjestelyihin (14 miljoonaa euroa) myönnetyistä lisämäärärahoista.

Teksti: AKK Viestintä

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rata-ajo