KymiRing 14.05.2019

KymiRing käyttöön elokuussa

Suomen Moottoriliiton hallituksen puheenjohtaja Tapio Nevala sekä AKK-Motorsport ry:n hallituksen puheenjohtaja Juhani Pakari KymiRingillä. Kuva: KymiRing

Parhaillaan rakenteilla olevaa KymiRingiä käytetään tositoimissa ensimmäisen kerran tämän vuoden elokuussa, kun MotoGP-testiajot järjestetään uudella asfaltoidulla Grand Prix -radalla.

KymiRingin moottoriradan valmistuminen nostaa harjoittelu- ja valmennusmahdollisuudet Suomessa ensimmäistä kertaa kansainväliselle tasolle. KymiRingillä on otettu huomioon myös laajat moottoriurheilun harrastajaryhmät. Lasten, nuorten ja liikuntarajoitteisten on niin ikään mahdollista saada alueella ensikosketus moottoriurheiluun. Olosuhteiden kehittyessä eri moottoriurheilulajien harrastusmahdollisuudet nousevat uudelle tasolle.

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt hankkeeseen liikuntapaikka-avustusta yhteensä 6,5 miljoonaa euroa. Tuella on ollut merkittävä vaikutus KymiRing-hankkeen toteutumiseen.

AKK-Motorsport ry:n hallituksen puheenjohtaja sekä kansainvälisen autourheiluliiton FIA:n hallituksen jäsen Juhani Pakari kertoo KymiRingin merkityksestä suomalaiselle autourheilulle, kun harjoitteluolosuhteet ja uudelle radalle saatavien kilpailuiden taso nousevat huipputasolle:

– AKK-Motorsportin Flying Finn Academyyn eli autourheilun nuorisomaajoukkuekokonaisuuteen on satsattu valtavasti. Suomesta on kuitenkin puuttunut KymiRingin kaltainen rata, mikä on vaikeuttanut nuorten tähtiemme pääsyä maailman huipulle autourheilussa. KymiRing täyttää puitteiltaan vaativimmatkin kansainväliset standardit, joten suomalaiset nuoret pääsevät samalle lähtötasolle harjoittelu- ja kilpailuolosuhteissaan muiden maiden edustajien kanssa.

– Huipputasoisten harjoittelumahdollisuuksien tarjoaminen kaikille lupaaville kuljettajille vähentää kustannuspaineita ulkomaille suuntautuvien harjoittelumatkoissa ja edesauttaa näin osaltaan kestävää kehitystä. Naisille avautuu uusia tilaisuuksia perinteisesti miesvaltaisille aloille, mikä kasvattaa tasa-arvoa niin työelämässä kuin vapaa-ajan aktiviteeteissa. Myös liikuntarajoitteisten osallistaminen radalla tapahtuvaan oheistoimintaan kilpailemisen lisäksi on otettu huomioon, Pakari päättää.

Suomen Moottoriliiton hallituksen puheenjohtaja Tapio Nevala valottaa KymiRing-moottoriratakeskuksen merkitystä kaikille kaksipyöräisten lajien harrastajille:

– Suomalaiset ratamoottoripyöräilijät ovat vuosikausia menestyneet maailmalla hyvin. Jarno Saarinenvoitti ratamoottoripyöräilyn maailmanmestaruuden jo vuonna 1972. Tämä siitä huolimatta, että meillä ei ole ollut kansainvälisiä vaatimuksia täyttäviä harjoittelumahdollisuuksia. Tilanne on nyt korjautumassa ja suomalaiset nuoret urheilijat pääsevät harjoittelemaan samalla tasolla kuin kanssakilpailijansa, Nevala iloitsee.

– KymiRingin mahdollistamalla MotoGP-osakilpailun järjestämisellä on suuri merkitys erityisesti Suomen moottoripyöräurheilulle. Lajien tunnettuus lisääntyy Suomessa kasvavan mediahuomion myötä. KymiRingin mahdollistavien harjoittelu- ja kilpailuolosuhteiden myötä suomalaisten ajajien on helpompi päästä kisaamaan kansainvälisiin sarjoihin.

– KymiRing ei ole kuitenkaan pelkästään asfalttirata. Alueelle tulee muun muassa motocross- ja speedwayradat ja alue tarjoaa todella hyvät harjoittelu- ja kilpailumahdollisuudet laajalle urheilijajoukolle. Moottoripyöräurheilun harrastaminen on Suomessa erittäin suosittua ja eri lajeja harrastaa moninainen joukko kaikenikäisiä ihmisiä lapsista eläkeläisiin, Nevala korostaa.

Teksti: AKK / Viestintä

Uusimmat

Lisää aiheesta

Road Racing