Trial 08.08.2016

Kymäläiselle uran paras EM-sijoitus Tsekeistä

Sami Kymäläinen jaksolla aikaisemmin keväällä Jyväskylän SM-kisassa, suoritusta tarkkailee apuajaja Jarno Kymäläinen. Kuva: T.K.Kivinen

Trialin EM-sarja jatkui viikonvaihteessa Tsekin Sokolovissa. MP-taidon Sami Kymäläinen ajoi sijoitukset kuusi ja neljä.

EM-sarjan osakilpailut neljä ja viisi ajettiin viikonloppuna tyypillisessä Tsekkimaastossa, jossa oli isoja vihertäviä kiviä aluskasvillisuuden puuttuessa kokonaan. Suomesta paikalla oli +40 -luokan ajajat Hannu (GasGas), Pekka Heinikoski (Ossa) sekä Sami Kymäläinen (Scorpa). Euroopan Mestaruus -luokassa kilpaili Suomen nykyinen ykkösajajaTimo Myöhänen (Vertigo).

Marcus Kipp Euroopan mestariksi +40-luokassa

Molempina päivinä sää oli mitä paras trialin ajamiseen. Jaksot kylläkin muuttuivat merkittävästi toiselle kierrokselle. Kipp (Beta) oli loppujen lopuksi ylivoimainen ja hänen kokonaispisteet olivat paremmat kuin toiseksi paras kierros. +40 -sarjassa kilpailijalle lasketaan loppusijoitukseen kolme parasta ja Kipp’illä oli kaksi voittoa ja yksi toinen sija.

Kymäläiselle paras kv-sijoitus

Sami Kymäläinen on parina viime vuotena kiertänyt +40 -luokan kilpailuja kohtuullisella menestyksellä ollen aina kymmenen parhaan joukossa. Sunnuntaina Sokolovissa mies saavutti toistaiseksi parhaan kv-sijoituksensa ollen neljäs. Kolmanteen sijaan jäi vielä 10 pistettä eroa. Lauantaina Kymäläinen oli ensimmäisen kierroksen jälkeen jopa kolmantena. Toisella kierroksella ote hieman herpaantui ja hän päätyi kuudenneksi.

Heinikosken veljekset ahkerina

Pitkän trial-uran omaavat Heinikosken veljekset Hannu ja Pekka aloittivat viiden kilpailun kiertueen edellisenä viikonvaihteena Viron Vasalemmassa. Nyt Pekalle sijoitukset 14 ja 15 ja Hannulle 16 ja 18. Heinikoskien ja Kymäläisen kisakiertue jatkuu viikon kuluttua Saksan osakilpailussa.

Myöhänen ajoi sijoille 15 ja 13. EM-tittelissä on tiukimmin kiinni Miquel Gelabert (Sherco). EM-sarjassa lasketaan loppupisteisiin kaikki osakilpailut. Mestaruus ratkeaa viikon päästä Saksan Grossheubach’issa.

Kuva ja teksti T.K.Kivinen

Myöhäsen kansainvälisten kisojen urakointi jatkuu

Uusimmat

Lisää aiheesta

Trial