Rata-ajo 04.04.2016

Kuusiniemi epätoivon kautta kohtuulliseen tulokseen Italiassa

Jussi Kuusiniemi starttasi kauden Imolasta kaksijakoisin tunnelmin. Kuva: Keni Hayashi

Jussi Kuusiniemen Clio Cup:n ensimmäinen kisaviikonloppu Italian Imolassa jätti hampaan koloon murun jos toisenkin. Viime viikon hyvin sujuneiden testien vire oli poissa ja ongelmat alkoivat heti ensimmäisissä harjoituksissa. Aika-ajoihin lähdettiin testaamattomilla säädöillä ja tämä riski maksoi itsensä takaisin. Ensimmäiseen lähtöön Kuusniemi starttasi ruudusta kahdeksan ja epäonninen kisa päättyi keskeytykseen. Päivän toinen ja viikonlopun viimeinen lähtö antoi jo suuntaa Jussin taidoista, kun sarjan tulokas teki huiman nousun. Kauden avausviikonloppu saatiin päätökseen ja eväitä kerättiin alkavaa kautta varten.

Jussi Kuusiniemi starttasi Clio Cupin ensimmäisiin harjoituksiin viikon takaisten testien säädöillä odotusten ollessa korkealla.

– Tultiin kovaa takaisin maanpinnalle – tavoiteajasta jäätiin yli kaksi sekuntia ja se jos mikä laittaa mielen matalaksi. Auto ei vain istu tällä hetkellä käteen, Kuusiniemi totesi avausharjoitusten jälkeen.

Renkaiden vaihdosta huolimatta toiset vapaat harjoitukset menivät samaa rataa aliohjautumisen ollessa ongelmana, eikä
vauhtia tuntunut löytyvän. Moottorivikojen poissulkemisen jälkeen tarkastettiin vielä auton pyöränkulmat, joita päätettiin säätää itse kisaan. Sekä harjoitusten sälissä että loputtua Kuusiniemi kävi kisainsinöörinsä Samuel Francalancin kanssa ajodataa tarkasti läpi. Ajotyyliä oli muutettava ja jarrun käyttöön oli saatava lisää potkua.

Harjoitusten jälkeen, ennen aika-ajoja tehdyt muutokset autossa osoittautuivat onnistuneiksi. Aika-ajot ajettiin jo hämärän hiipiessä ja Kuusiniemi oli ajoonsa taas tyytyväinen. Aika parani viime viikon testeistä ja ero kärkeen kaventui aamun harjoituksiin verrattuna. Vaikka oman nopeimman kierroksen ensimmäinen sektoriaika ei ollut oma nopein, aika riitti
silti kahdeksanteen ruutuun.

Sunnuntain ensimmäiseen lähtöön Kuusiniemi starttasi toiveikkain mielin. Tahmean startin jälkeen Jussi oli joukon kymmenentenä. Kuudennen kierroksen jälkeen nuorukainen sai rytmistä kiinni ja nousikin jo porukan kuudenneksi, kunnes oikea takarengas tyhjeni radan viimeisessä mutkassa juuri ennen maalia. Samassa mutkassa ajoivat ulos tallikaveri Paolo Felisa sekä toinen kilpakumppani. Tämä johti tallikaverien keskeytykseen ja Composit Motorsport Teamin pettymystä oli turha peitellä.

Toiseen starttiin Kuusiniemi lähti  sijalta 15 eikä osumilta vältytty. Takaa tulleen auton törmäys suomalaiseen muutti hivenen aurauskulmia ja ratti vinossa alkoi takaa-ajo. Viidennen kierroksen jälkeen Kuusiniemi piti jo sijaa kahdeksan halussaan ja ennen maalilinjan ylitystä hän sai vielä noustua yhden sijan ylöspäin. Kun yksi kilpakumppani hylättiin oli loppusijoitus kuudes. Vaikean viikonlopun jälkeen niin tiimiläiset kuin Kuusiniemikin olivat tyytyväisiä lopputulokseen – tästä on hyvä jatkaa kautta eteenpäin!

Teksti: Jussi Kuusiniemi Racing

Lue myös: Moottoriurheilu.tv/Jussi Kuusiniemi itsevarmana uuteen kauteen

Tulokset:
Lähtö 1
Lähtö 2

Lisätietoa:
www.jussikuusiniemi.com
Facebook.com/jussikuusiniemiracing

Uusimmat

Lisää aiheesta