Ralli 04.10.2018

Kuusi suomalaista Walesiin – Rovanperällä ensimmäinen tuttu MM-ralli

"Tämä on ensimmäinen Walesin MM-rallini WRC-autolla", kertoo Teemu Suninen. Kuva: Mahmut Cinci / Red Bull Content Pool

Suomalaisten ennakkotunnelmat ja kisafaktat

Tällä viikolla ajetaan rallin MM-sarjan kolmanneksi viimeinen osakilpailu Walesissa. Sumujen saarten sorateille lähtee Suomesta komeasti kuusi kuljettajaa taistelemaan menestyksestä kolmessa eri luokassa. WRC-luokassa viivalla nähdään Toyotan suomalaiskaksikko Jari-Matti Latvala ja Esapekka Lappi sekä Fordin Teemu Suninen. Kivikovassa WRC2-luokassa suomalaisista ovat mukana juuri 18 vuotta täyttänyt Skoda-kuljettaja Kalle Rovanperä ja Jari Huttunen Hyundailla. Taisko Lario puolustaa Peugeotilla sinivalkoisia värejä WRC3-luokassa.

MM-sarjan klassikkokisoihin kuuluva Walesin ralli on tunnettu syksyisen liukkaista sorateistään. Ajankohtansa vuoksi tässä rallissa on usein ratkottu maailmanmestaruuden kohtalo. Tänä vuonna MM-pistetaulukko on kärjen osalta niin tiukka, että mestaruus ratkeaa vasta Walesin jälkeen ajettavissa osakilpailuissa. Belgialainen Hyundai-pilotti Thierry Neuville on kerännyt 177 pistettä ja johtaa sarjaa. Toyotan ykköstykkinä ajava Viron Ott Tänäk on kolmen edellisen kisan voittojensa myötä noussut toiseksi ja hänellä on 164 pistettä. Kymmenen pisteen päässä Tänakista kärkkyy Fordin hallitseva maailmanmestari Sebastien Ogier. Suomalaisista Esapekka Lappi on sarjassa neljäntenä 88 pisteellä, Jari-Matti Latvala viidentenä (75 pistettä) ja Teemu Suninen kahdeksantena (54).

Teemu Suninen. Kuva: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Teemu Suninen, Ford Fiesta WRC #3, M-Sport Ford World Rally Team 

– Tämä on ensimmäinen Walesin MM-rallini WRC-autolla, mutta odotan sitä innolla ja aion antaa kaikkeni tiimille. Auto tuntuu hyvältä ja toivottavasti pystymme taistelemaan hyvästä sijoituksesta. Ajoimme viime viikolla yhden päivän testit ja sen aikana pääsimme testaamaan erilaisia olosuhteita. Aamulla ajoimme mutaisella tiellä, iltapäivällä kuivaa tietä ja testin lopuksi tuli vielä kaatosade, joten kaikista olosuhteista on nyt kokemusta.

Jari-Matti Latvala ja Miikka Anttila. Kuva: Toyota Gazoo Racing

Jari-Matti Latvala, WRC, Toyota Yaris WRC #7, Toyota Gazoo Racing WRT

– Walesin ralli on yksi niistä ralleista, joista olen aina nauttinut. Osittain se johtuu siitä, että ajoin täällä ensimmäisen MM-rallini vuonna 2002, joten tämä on minun seitsemästoista starttini täällä. Meillä oli hyvät testit viime viikolla, sillä pääsimme ajamaan sateessa ja mutaisissa olosuhteissa. Se on hyvä, koska ne ovat normaalit olosuhteet Walesissa ja kahtena edellisvuotena minulle on käynyt niin, että kuivissa olosuhteissa ajetuissa testeissä on tullut valittua väärät asetukset kisaan. Nyt auto toimi hienosti mudassa ja onnistuimme parantamaan jousitusta, joka oli meidän heikko lenkkimme viime vuonna. Minulla on nyt todella hyvä fiilis autosta ja ajamisesta, joten odotan innolla rallin alkua.

Esapekka Lappi ja Janne Ferm. Kuva: Toyota Gazoo Racing

Esapekka Lappi, WRC, Toyota Yaris WRC #9, Toyota Gazoo Racing WRT

– Viime vuonna tuloksemme ei ollut hyvä eikä auto käyttäytynyt kuten oletimme, mutta toivottavasti löysimme nyt testeissä sellaiset säädöt, että olemme kilpailukykyisempiä. Tallikaverini ajoivat testinsä märissä olosuhteissa, mutta minun ajopäivänäni oli kuivaa, joten toivon samoja olosuhteita myös kisaan. Se on mahdollista, koska kisa ajetaan nyt aikaisemmin kuin viime vuonna, mutta sää on aina arvaamaton, joten se jää nähtäväksi. Pidän tästä kilpailusta ja odotan sitä kovasti, olisi hienoa ajaa hyvä tulos ja auttaa tallia merkkimestaruustaistelussa.

Jari Huttunen. Kuva: Hyundai Motorsport

Jari Huttunen, WRC2, Hyundai i20 R5 #37, Hyundai Motorsport

– Tämä on ensimmäinen asfalttirallini Hyundailla eikä minulla ole muutenkaan aiempaa asfalttirallikokemusta nelivetoautolla. Olen varsin luottavainen asfaltin suhteen, mutta viikonlopun aikana on paljon opittavaa. Saksan MM-rallista on hyviä muistoja, sillä kaksi vuotta sitten ajoin täällä voittoon, jonka myötä varmistui Opel-merkkisarjan mestaruus ja viime vuonna voitimme R2-luokan autolla luokkamme. Nyt lähdemme ajamaan omaa vauhtiamme ja katsomme, minkälaisia aikoja syntyy ensimmäiselle lenkille.

Kalle Rovanperä. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Kalle Rovanperä, WRC2, Skoda Fabia R5 #44, Skoda Motorsport

– Olen oppinut Skodan tehdaskuljettajana tänä vuonna paljon. Walesin MM-ralli on minulle ensimmäinen kilpailu johon osallistun urallani toista kertaa. Viime vuoteen verrattuna olemme kartturini Jonne Halttusen kanssa vaihtaneet nuotitustapaamme, joten emme voi käyttää viime vuoden nuotteja tässä rallissa. Uskon kuitenkin, että viime vuoden kokemuksesta on nyt hyötyä.

Taisko Lario. Kuva: Taisko Larion tiedotus

Taisko Lario, WRC3, Peugeot 208 R2 #61

– Tunnelmat ovat kerta kaikkiaan mahtavat. Edellinen Turkin kisa ei kuulunut meidän ohjelmaan, joten nyt on tauon jälkeen ajohalut todella korkealla. Erittäin mielenkiintoinen kisa on luvassa. Walesissa on aina arvoitukselliset sääolosuhteet. Erikoiskokeet eivät sinänsä ole haastavia, mutta juuri sää tekee kisasta vaikean. Siellä on sumua, sadetta ja mutaa varmasti luvassa. Myös kaikenlaiset tukit tien sivussa tekevät sen, että tarkkana saa olla. Sarjatilanne on meidän kannalta hyvä. Maaliin pitää kuitenkin päästä ja aina kun ajetaan, niin tavoitteena on voitto. Olisi tärkeää saada iso pistepotti.


Walesin MM-ralli 2018: Vaihtelevien keliolosuhteiden sorasirkus haastaa kuljettajat

Kauden kolmanneksi viimeisessä MM-osakilpailussa ajetaan neljän päivän aikana 23 erikoiskoetta ja 318 EK-kilometriä. Walesin haastavat olosuhteet ovat usein olleet ensikertalaisille kohtalokkaita, mutta toisaalta näissä oloissa myös maltillisella taktiikalla pääsee pitkälle. Nykyisistä suomalaiskuljettajista Walesin voitto on vyöllään vain Jari-Matti Latvalalla, joka kuittasi kisan nimiinsä 2011 ja 2012.

Walesin ralli käynnistyy torstai-iltana, jolloin ajetaan lyhyt 1,7 kilometrin yleisöerikoiskoe. Perjantaina suunnataan metsäerikoiskokeille, ja edessä on kahdeksan erikoiskoetta. Yksi rallin ratkaisupätkistä saattaa olla 29 kilometriä pitkä Brenigin erikoiskoe, joka ajetaan päivän aikana kaksi kertaa. Perjantain lenkki on 110 kilometriä pitkä.

Lauantaina on vuorossa rallin pisin päivä, kun rallikaravaani kiertää kaikkiaan yhdeksän erikoiskoetta, ja EK-kilometrejä kertyy peräti 150. Lisähaasteen lauantaille tuo se, että päivän aikana ei ole huoltoa.

Kilpailun päätöspäivänä kaasutellaan vielä viisi erikoiskoetta, joilla on yhteensä mittaa 56 kilometriä. Ralli huipentuu Great Orme Llandudno 2 -erikoiskokeelle, joka on lisäpisteitä jakava Power Stage -pätkä.

Kilpailun kotisivuille tästä
Kilpailuun ilmoittautuneiden listaan tästä
Kilpailun reittiaikatauluun tästä

Erikoiskokeiden määrä: 23
Erikoiskoekilometrejä: 318,34 km
Kilpailun kokonaispituus: 1401,35 km

Alla olevalla videolla Jari-Matti Latvalan ennakkotunnelmat Walesin MM-rallista.

Teksti: Neste Ralli viestintä

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli