Road Racing 30.01.2017

Kuumeinen Kallio Malesian testeistä: ”Haasteista huolimatta mentiin eteenpäin”

Mika Kallio toimii kauden 2017 KTM:n testikuljettajana. Kuva: KTM

Mika Kallio ja KTM starttasivat uuden testikauden Malesiasta viime viikolla. Vaikka keliolosuhteet ja useita tiimin jäseniä vaivannut kuumeilu tekivät kehitystyöstä haastavaa, päätettiin testit positiivissa tunnelmissa.

– Oli hienoa päästä taas pitkästä aikaa tositoimiin, toteaa Mika Kallio, joka matkusti viime viikolla perheineen Malesiaan, jossa KTM järjesti vuoden ensimmäiset testinsä.

Testit ajettiin paikoitellen hyvin helteisissä ja kosteissa olosuhteissa ja väliin mahtui erittäin kovia rankkasateita.

– Keliolosuhteet eivät ole olleet parhaat mahdolliset ja se on näkynyt kierrosajoissa. Rankkasateiden takia radan pito oli hyvin huono. Lisäksi tiimiä on vaivannut kuumevirus ja minullakin nousi kuume, joten se yhdistettynä tähän Malesian kuumuuteen, ei ole ollut mitenkään miellyttävä yhtälö.

Haasteista huolimatta uutta KTM:n uutta MotoGP-pyörää saatiin vietyä taas askeleen eteenpäin sitten viime vuoden Valencian testien.

– Testissä olevia kokonaan erilaisia runkoja oli kolme, joten minun piti ajaa limiitille, jotta saisin irti tietoa siihen, millä rungolla on järkevää jatkaa MotoGP:n ensimmäisiin virallisiin testeihin, jotka alkoivat täällä Sepangin radalla tänään maanantaina. Siinä oli siis pari päivää aikaa saada selville, millä rungolla Bradley (Smith) ja Pol (Espargaro) aloittavat kautensa nyt. Minulla oli uuden rungon kanssa parempi tuntuma kuin viime vuoden pyörällä. Uskon, että uuden rungon myötä kierrosaikoihin tulee noin 0,5 sekunnin parannus vanhaan runkoon verrattuna

Tiimillä on vielä työtä edessä ennen MotoGP-kauden aloitusta 26. maaliskuuta, mutta kaiken kaikkiaan Kallio päätti Malesian testirupeaman positiivisin mielin.

– Testit olivat hyödylliset. Kaiken kaikkiaan meillä ei ollut isoja ongelmia. Pyörä toimi hyvin ja se oli tärkeää.

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Mika Kallio valittiin ”Maailmalla menestyvät 2017” -kampanjan lähettilääksi

 

Mika Kallio MotoGP-pyörän lanseerauksesta: ”Älyttömän hieno viikonloppu!”

Uusimmat

Lisää aiheesta

Road Racing