jokamiehenluokka 28.06.2016

Kuumaa jokkistaistoa tarjolla Joutsassa

Arvokisoihin rakennetaan rajuja takamoottoriautoja. Joskus pito voi yllättää kuljettajan. Kuva viime vuoden SM-taistosta, jossa Timo Pellisellä ”lievää ongelmaa”. Kuva: Hanaa/Matti Lehtovaara

Onko jokamiesluokan Suomen Mestari vuosimallia 2016 jo tuttu kasvo? Vai ajaako joku nuorista hurjista tällä kertaa ykköseksi?

Kysymyksiin saadaan vastaus Joutsan Josemoralla lauantaina 2.7. ja sunnuntaina 3.7. Viikonvaihteessa ajettavassa, Päijät-Hämeen UA:n järjestämässä Calix JM-SM-kilpailussa on mukana 253 osallistujaa. Joukossa on kaikkiaan viisi aikaisempaa mestaria, jotka edustavat 11 vuoden kultamitalisteja. Antti Harju, Väärinmajan Vetteliksikin mainittu, metsästää jo kuudetta henkilökohtaista kultamitaliaan.

Viime vuonna voiton otti Vesannon Teppo Puttonen, joka on voittanut myös nuorten SM-kultaa. Vuonna 2013 Kauhajoen Juha Perälä voitti tällä samalla radalla kirkkaimman mitalin. Hämeenkyrön Juha-Pekka Mattila kuuluu lajin konkareihin, hän on noussut kultaan useammankin kerran. Veteraanipolvea edustaa myös Someron Pasi Piekkala, joka vuonna 1994 avasi Fiat-kultakannan. Nyt mukana kisassa on myös Pasin poika Jere.

Calix JM-SM kisan vastuullinen järjestäjä on Päijät-Hämeen UA. Se on kerännyt noin 400 hengen talkooporukan, tavoitteena tehdä hyvä kilpailutapahtuma.

Kilpailu Röksäntiellä sijaitsevalla radalla käynnistyy 2.7. kello 10. Sunnuntaina ensimmäinen lähtö tapahtuu kello 11. Lauantaina selvitetään kilpailijat, jotka pääsevät mukaan sunnuntain karkeloon. Se huipentuu aikanaan A-finaaliin ja kolmen parhaan kukitukseen.

Reaaliaikaisesti kisan etenemistä voi seurata www. jokkis.net-sivuston online-palveluista. Tulokset löytyvät kilpailun jälkeen KITI-kisapalvelusta sekä www.jmsm2016.fi ja www.moottoriurheilu.tv –sivuilta.

Teksti: Kare Asp

 

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Jokamiehenluokka