Supermoto 06.02.2020

Kuulumisia ja uusia tuulia supermoto-kaudelle 2020

Baltiassa moni juniori ajaa samalla pyörällä motocrossia, supermotoa sekä myös jäärataa. Kuva: Margus Almers

Kaudella 2020 on tarkoitus toimia yhdessä Road Racing / Minisupermoton lajiryhmän kanssa, jolloin saadaan luotua riittävä osallistujamäärä kisojen järjestämiseen. Lisäksi mietitään mahdollisuuksia järjestää uusia matalamman kynnyksen harrastekilpailuja “Racing for fun” -konseptin alla.

Uudet lajisäännöt ovat juuri SML:n hallituksen hyväksyttävänä, säännöt päivittyvät heti hyväksymisen jälkeen SML:n lajisivulle.

Uutena luokkana tullaan tarjoamaan junioreille suunnattu S4-Junior -luokka, jossa kilpailut ajetaan pelkällä asfaltilla MX65-, MXC- ja minisupermotosääntöjen mukaisilla pyörillä supermotosäännöstön mukaisilla täydennyksillä. Luokan ikäraja on 7-15 vuotta. Luokan ideana on tarjota matalan kynnyksen luokka kaikille junioreille, ketkä ovat kiinnostuneita moottoripyöräilystä.

Baltian maissa junioriluokat ovat olleet viimevuosina todella suosittuja. 50-85cc luokissa on ollut poikkeuksetta kymmeniä osallistujia. Baltiassa moni juniori ajaa samalla pyörällä motocrossia, supermotoa ja jäärataa, joten toivoisimme näkevän vastaavaa myös Suomessa, koska vauhtilajien harjoittelu kehittää ajosilmää myös motocrossissa.

Harjoittelupaikkoja on tarjolla todella hyvin, uutena paikkana muun muassa pääkaupunkiseutulaisia lähellä oleva Vantaa Circuit Lavangossa. Tulemme päivittämään listan harjoituspaikoista myös Supermoton lajisivulle: https://www.moottoriliitto.fi/lajit/supermoto/

Supermoton ajankohtaiset tiedotteet päivittyvät Facebookiin: https://www.facebook.com/SupermotoFinland/

Kaudella 2020 Supermoton luokat ovat S1 (SM-arvoisena) ja S4 (Suomen Cup).

Virossa vaihtui Supermoton vetovastuu, tulemme tekemään paljon yhteistyötä Viron lajiryhmän ja kuljettajien kanssa kaudella 2020. Lisäksi suomalaiset kuskit on kutsuttu ajamaan Venäjälle uuden Igora Drive -ratakeskuksen ensimmäiseen supermotokilpailuun 25-26.7.2020.

Teksti: Tero Kolehmainen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Supermoto