Road Racing 12.04.2019

Kuopion MP-näyttelyyn saapuvalle Ulla Kuljulle sattuu ja tapahtuu

Ulla Kulju on ehtinyt kerätä parin viimeisen vuoden aikana huikean määrän palkintoja ja huomionosoituksia. Kuva: Ulla Kuljun tiedotus

Viime syksynä tapahtunut harmillinen kaatuminen sekoitti ratamoottoripyöräilijä Ulla Kuljun suunnitelmat tälle kaudelle täysin. Nyt kuntoututetaan murtunutta reisluuta.

Eikä tässä vielä kaikki. Näin vuoden 2017 maailmanmestari kertoo.

– 2018 oli kyllä melkoista kuraa, jos vertaa vuoteen 2017. Voi tsiisus että tuli räpiköityä! Pyörä vaihtui Yamahasta Hondaan ja senkin puolesta kaikki oli opettelua. Pyörästä saatiin hyvä ja vauhtikin alkoi kasvamaan. Ja sitten sitä myöten onnistuin jotain säheltämään ja vedin paritkin lipat, kertoo Kulju

– Alkukaudesta ennen Le Mansin MM-osakilpailua loukkasin peukalon ja se haittasi ajamista pitkään kesälle. Onneksi se korjaantui ilman leikkausta.

– Toinen osakilpailu Mugellossa jäi välistä rahan takia ja panostettiin sitten täysiä kauden finaaliin Magny Coursiin. Viikko ennen kisoja heitin viimeisissä treeneissä oman ennätyskierroksen jäljiltä lipat ja katkaisin vasemman reisiluun ja mursin lapaluun. Sen verran kova isku tuli pottaankin, että oma nimi oli kateissa muutaman päivän. Kisat jäi mun osalta siis tosi vähille ja tuon yhden MM-osakilpailun ajettuani olin MM-sarjan kokonaispisteissä silti 600cc -sarjassa 10:s, kertoo Kulju.

Kulju oli viime vuonna vieraana Kuopion MP-näyttelyssä ja jo näyttelyn aikana päätti, että tänne tullaan uudestaan.

– Todellakin päätin! Fiilis oli ihan huikea koko näyttelyn ajan. Porukkaa oli just kivasti, meininki oli mukava ja järjestäjät oli tehnyt hyvää duunia.

Vuosi 2017 oli Kuljulle melkoista haipakkaa MM-kullan jälkeen. Media kiinnostui tästä sisukkaasta naisesta toden teolla, tehtiin pitkä TV-dokumentti ja lopuksi vielä kutsu Linnan juhliin.

– Olihan se kyllä melkosta haipakkaa. Joka paikkaan mentiin tukka putkella ja sai kyllä tehdä töitä, että sai kaiken sovitettua kalenteriin. Siinä 2017 vuoden aikana tuli lisäksi vielä muutettua toiselle paikkakunnalle, mentyä naimisiin ja olihan siinä Linnan juhlien lisäksi vielä 4 muuta palkintogaalaa ja juhlaa, Kulju muistelee.

– Harvoin sitä on punaisella matolla noin usein, hän nauraa.

– Olihan se ihan mielettömän hieno vuosi kyllä, nautin joka hetkestä. Linnan juhliin pitää vielä päästä uusiksi, kun jäi mestareiden kuva ottamatta, eli minä, Räikkönen, Häkkinen ja Grönholm!

Tämän vuoden suunnitelmat ovat Kuljulla siis täysin auki. Toipuminen sanelee kaiken, mitä tulee ratamoottoripyöräilyyn.

– Tämän vuoden osalta ollaan vähän heikoilla jäillä vielä. Kalusto on tikissä ja menohaluja olisi enemmän, kuin Kuopiossa yhteensä, mutta viime syksyinen reisiluunmurtuma ei halua parantua ja nyt on ajokieltoa vielä tiedossa hetken aikaa. Huhtikuussa on uusi TT-kuvaus koivelle ja jos se ei oo luutunu tarpeeksi, niin sitten se leikataan uusiksi.

– Jos pääsen ajamaan, niin koitan tähdätä loppukaudelle, että saan ajettua edes yhden MM-osakilpailun. Muuten aloitetaan iisisti treenaamaan heti kun lekurit antaa luvan.

Niki Tuuli Ulla Kuljun piirtämänä. Kuva: Ulla Kulju

– Nyt kun on ollut paljon joutoaikaa, eikä ole saanu mitään moottoriurheilua harrastella jalan takia, niin on tullut piirreltyä aika paljon prätkäaiheisia tauluja.

– Viime vuonna aloitin Save the Finnish Road Racers -kampanjan, jossa huutokauppasin piirroksia kuskien hyväksi. Jos ei ite pääse ajamaan, niin ainakin muut sitten pääsee!

Kuopion MP-näyttely 2019 järjestetään 4.-5. toukokuuta Kuopio-hallissa.

Teksti: www.kmcry.fi

Uusimmat

Lisää aiheesta

Road Racing