Motocross 16.05.2017

Kunnaksilla vauhtia Tsekin MM-kisassa, mutta huonot starttipaikat pilasivat isot pistehaaveet

Kunnakset joutuivat ajamaan paikoitellen kuravellissä Tsekin MM-osakilpailussa. Kuva: Udo Weid

Helsingin Moottorikerhon Riku ja Lari Kunnas osallistuivat viikonloppuna sivuvaunucrossin Tsekkien MM-osakilpailuun. Kaksikon vauhti oli kohdillaan, mutta huonot starttipaikat karsivat MM-pistepottia.

Veljesten lauantai käynnistyi hyvin sivuvaunucrossin kauden kolmannessa MM-osakilpailussa Tsekissä. Kaksikko oli aika-ajoissa oman ryhmänsä kuudensia.

– Oli aurinkoista ja rata oli todella hyvä. Juuri ennen karsintaerän alkamista alkoi rankka ukkosmyrsky, jonka seurauksena rata kellui. Vastoin kaikkien odotuksia tuomaristo päätti kuitenkin pitää aikataulun ennallaan, joten jouduimme älyttömään mutavelliin ajamaan, veljekset ihmettelev.t.

Kunnasten karsintaerä lähti huonosti käyntiin, mutta he saivat nostettua itsensä sijalle 10, mikä riitti kisaerään pääsyyn.

– Huono starttipaikka toisesta rivistä harmitti hyvien aika-ajojen jälkeen, veljekset tuhahtavat.

Kunnakset ovat nyt sijalla 21 MM-pisteissä. He jättivät kauden toisen osakilpailun välistä. Kuva: Luc Vanderaa

Sunnuntai käynnistyi jälleen hyvin, kun Kunnakset ajoivat aamun warm-upissa 12. nopeimman ajan.

– Vauhti oli kohdillaan. Sunnuntain ukkoskuurot kiersivät radan kukkulat, joten pääsimme ajaa täydellisessä säässä. Ensimmäinen startti oli hyvä, pääsimme noin kympin paikkeilla, mutta kakkosmutkassa toinen pari ajoi päin ja jäimme letkan hännille. Nousimme sijalta 26 kuudenneksitoista, johon olimme tyytyväisiä vaisun alun jälkeen.

Suomalaiskaksikon toisen erän alku oli vieläkin huonompi, koska kolmanteen mutkaan mentäessä edellä ajava sammutti pyörän heidän eteensä.

– Nousimme joukon hänniltä sijalle 17. Päivä oli vauhdillisesti ja ajollisesti hyvää, mutta huono starttipaikka pilasi isommat pistehaaveet.  Nyt olemme sarjassa sijalla 21. Kovasti saa tehdä töitä päästäksemme tavoitteisiimme. Vietämme seuraavat neljä viikkoa pitkin poikin Eurooppaa treenaten ja kisaten, Kunnakset päättävät.

Kunnasten Tsekin MM-osakilpailun tulokset

Erä 1
sija 5 pistettä
Erä 2
17. sija 4 pistettä
Yhteistuloksissa 16. sija, 9 pistettä

Kunnasten seuraavat kisat:

21.5. Schopfheim Saksan mestaruus
25.5. Rhenen Hollannin mestaruus (Helatorstai)
28.5. Pfluckuff Saksan mestaruus
4.6. Chaumont FRA GP
11.6. Kegums LAT GP

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Uusimmat

Lisää aiheesta

Motocross