Motocross 14.03.2017

Kunnakset yhden testikerran jälkeen kansainvälisille kisa-areenoille

Riku ja Lari Kunnas starttaavat uuteen kisakauteen uudella kalustolla. Kuva: Team Kunnas

Helsingin Moottorikerhon Riku ja Lari Kunnas hakevat Hollannin ja Saksan mestaruussarjoista vauhtia pääsiäisenä starttaavaan sivuvaunumotocrossin MM-kauteen.

Kunnaksen veljekset Riku ja Lari aloittavat sivuvaunumotocrossin kisakauden Hollannin mestaruuskilpailulla tulevana sunnuntaina 19.3 Varsseveldissä. Tämän jälkeen vuorossa on jo seuraavana viikonloppuna ajettava Saksan mestaruuskilpailu 26.3. Hänchenissä sekä toinen Saksan mestaruussarjan kilpailu 2.4. Schnaitheimissa. Yhden vapaan viikonlopun jälkeen starttaa MM-kausi, kun ensimmäinen osakilpailu ajetaan Hollannin Oldebroekissa pääsiäisenä.

– Lähdemme reissuun tänään tiistaina Finnlinesin paatilla ja palaamme joskus 20.4. takaisin Suomeen. Heti kauden alkuun tulee siis kunnon reissu ja päästään testaamaan uusi kalusto oikein perin pohjin, veljekset toteavat.

Tiimin uusi kalusto on nipin napin valmistunut kauden alkuun mennessä. Uusi runko, moottorit ja kuljetusauto mahdollistavat kuitenkin paremmat olosuhteet pitkille reissuille.

– Autosta tuli hieno ja tilava. Oli aikamoinen rypistys rakentaa se alusta asti, mutta tulipahan suurin piirtein sellainen kuin haluttiin.

Uutta pyörää Kunnakset eivät ole ehtineet testata Suomessa kuin kerran, joten ensimmäisestä kisasta tulee haastava.

– Käytiin kerran nastoilla testaamassa, että kaikki toimii. Keretään toivottavasti perjantaina ajamaan treenit hiekalla ennen kisoja. Otetaan ensimmäiseksi kisaksi tavoitteeksi vaikka päästä maaliin ehjänä, tunteja hiekalla täytyy saada alle. Onneksi ollaan pitkään reissussa, niin ehtii vaikka joka päivä ajaa. Ollaan sitten valmiina ensimmäiseen MM-kisaan mennessä.

12 osakilpailua käsittävä motocrossin sivuvaunuluokan MM-kausi päättyy 27.8. Sveitsissä ajettavaan finaaliin. Viime kaudella Kunnakset sijoittuivat MM-sarjan lopputuloksissa sijalle 20.

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Kunnakset ajavat myös ensi vuoden MM-sarjan

Kunnakset päättivät MM-kauden mutakylpyyn

Uusimmat

Lisää aiheesta

Motocross