Motocross 30.07.2018

Kunnakset taistelivat Latvian MM-osakilpailun hirmuhelteissä hienoon tulokseen

Riku ja Lari Kunnas ovat MM-pisteissä sijalla yhdeksän kun kaudesta on ajamatta kaksi osakilpailua. Kuva: Luc van der Aa

Sivuvaunumotocrossin kauden yhdeksäs MM-osakilpailu Latvian Stelpessä sujui sarjan ainoilta suomalaiskilpailijoilta Riku ja Lari Kunnakselta tuloksellisesti hienosti, vaikka erät olivatkin täynnä tapahtumia.

Kunnaksen veljekset Riku ja Lari sijoittuivat Latvian MM-osakilpailun karsintaerässä sijalle 11.

– Karsinta erässä oli vähän tökkivää menoa, mutta tulos silti hyvä, veljekset kiteyttävät.

Sunnuntaina ajettu ensimmäinen MM-erä oli Sidecarcross Team Kunnaksen kaksikolta varsinaista taistelua.

– Warm upissa katsottiin linjoja ja saatiinkin erään parempi meno päälle, mutta jäimme kolme kertaa edessä olevien taakse jumiin, kun he kaatuivat. Teimme nousua aina sijalta 16 sijalle 12 saakka ja uusiksi sama homma! Sitten vielä yhden ohituksen yhteydessä kävimme vähän kyljellään, mutta matka jatkui nopeasti. Teimme taas nousua sijalta 15 ja maaliin saavuimme hienosti sijalla 11! Töitä jouduttiin kyllä tekemään sen eteen.

Toisessa erässä kaksikko onnistui parantamaan tulosta yhdellä pykälällä, ja he tervehtivät ruutulippua sijalla kymmenen.

– Tokassa erässä melkein kaaduttiin startissa ja olimme sijalla 15 toisessa mutkassa. Siitä sitten omaa ajoa ja maaliin sijalla 10.

– Oli tosi rankka erä, kun lämpöä oli +35 astetta ja todella hiostava sää. Lisäksi rata oli erittäin raju. Kaikki oli aivan loppu ja oli semmoista taistelua päästä maaliin, mutta onneksi ehjin nahoin selvittiin ja nyt ladataan akkuja kolme viikkoa seuraavaan MM-kisaan, Kunnakset päättävät.

Sivuvaunucrossin MM-sarja jatkuu Sveitsin Roggenburg 26. Elokuuta ajettavalla kauden toiseksi viimeisellä MM-osakilpailulla. Kunnaksen veljekset ovat nyt MM-pisteissä sijalla yhdeksän. MM-sarjaa johtaa belgialaiskaksikko Marvin Vanluchene ja Ben Van den Bogaart.

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Uusimmat

Lisää aiheesta

Motocross