Motocross 11.07.2017

Kunnakset riskillä MM-pisteille Lommelissa

Riku ja Lari Kunnas. Kuva: Motolevel.com

Sivuvaunumotocrossin MM-kausi jatkui viikonloppuna Belgiassa, jossa mukana olivat myös Sidecarcross Kunnas -tiimin Riku ja Lari Kunnas. Veljekset selviytyivät riskin otolla finaaliin ja pääsivät MM-pisteille.

Sivuvaunumotocrossin kauden seitsemäs osakilpailu Belgian vaativalla Lommelin radalla osoittautui juuri niin haastavaksi kuin Riku ja Lari Kunnas etukäteen ennakoivat. Kaksikon vaikeuksia lisäsi se, että aiemmin nilkkansa loukannut Riku ei ollut vielä täysin kuntoutunut.

– Lauantaina oli huonoa onnea matkassa karsintaerässä, kun ketjut lähti paikoiltaan, joten kohtalona oli erän keskeytys ja pyörä piti laittaa kuntoon last chance -erään. Ajoimme aluksi melko hitaita kierroksia last chancessa ja sitten oli pakko vaan vetää riskillä hurjalla Lommelin hiekkalaarilla ja saimme toiseksi nopeimman ajan, joten pääsimme mukaan sunnuntain kisaeriin ja starttasimme puomilta sijalta 25, veljekset kertaavat.

Sunnuntain warm upissa kaksikko sai kohtuullisen ajan ja miehet starttasivat hyvillä mielin ensimmäiseen erään.

– Saimme erittäin hyvän lähdön ja olimme jossain kympin paikkeilla. Koko erän joutui puristaa täysiä, mutta maaliin pääsimme sijalla 10.

Myös toiseen erään Kunnakset saivat hyvän startin.

– Rata oli jo kuitenkin niin vaikeassa kunnossa, että teimme virheitä alussa ja ajo meni sekaisin. Maalissa olimme sijalla 19. Hyvät pisteet kuitenkin otettiin ja tyytyväisenä suuntaamme ensi viikonlopun MM-osakilpailuun Saksan Strassbessenbachiin.

Kaksi osakilpailua väliin jättänyt suomalaiskaksikko on nyt MM-pisteissä sijalla 18.

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Kunnaksilla vauhtia Tsekin MM-kisassa, mutta huonot starttipaikat pilasivat isot pistehaaveet

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

ATV