Motocross 21.09.2016

Kunnakset päättivät MM-kauden mutakylpyyn

MM-kauden finaali oli varsin haastava Helsingin Moottorikerhon Riku ja Lari Kunnakselle. Kuva: Roy Lindgren

Helsingin Moottorikerhon Riku ja Lari Kunnas päättivät sivuvaunumotocrossin MM-kauden mutaisiin tunnelmiin Saksassa.

Kauden 2016 viimeinen sivuvaunumotocrossin MM-osakilpailu ajettiin viikonloppuna Saksan Rudersbergissä.

– Lauantaina päivä alkoi todella takkuilevasti, eikä ajosta oikein tullut mitään, Kunnakset harmittelevat.

Karsinta-erässä kaksikko sain huonon startin ja veljekset sijoittuivat sijalle 15.

– Rata oli osittain tosi kuiva ja osittain tosi liukas. kun järjestejä kasteli sitä vähän turhan innokkaasti. Erän loppua kohden vauhti alkoi kuitenkin koko ajan kasvaa ja nousimme sijalle 10.

Kunnakset pääsivät suoraan mukaan sunnuntain kisaeriin. Vettä satoi koko kilpailua edeltävän yön ja jatkui vielä sunnuntaipäivän, joten rata muuttui erittäin liukkaaksi ajolinjoilta ja upottavaksi reunoilta.

– Ensimmäisen erän startti oli heikko ja emme nähneet mitään, kun lasit oli heti jumissa. Lari antoi minulle omat lasinsa, joilla näki vielä vähän ja jatkoimme matkaa. Oltiin varmaan sijalla 18, kunnes edessä oleva jäi jumiin ylämäkeen ja ajoimme heidän perään ja sitten tiputtiin sijalle 22, jolla tultiin maaliinkin, Riku kertaa.

Toisessa erässä Helsingin Moottorikerhon miehet saivat jälleen huonon startin ja parin kierroksen jälkeen he jäivät mutaan jumiin ja joutuivat keskeyttämään.

– Melkoinen pettymys oli tämä MM-finaali mutta minkäs teet! Kunnakset päättävät.

MM-pisteissä sijalle 20 jääneet Kunnakset ovat kuitenkin tyytyväisiä, että onnistuivat ainoana suomalaiskaksikkona kiertämään koko 11 osakilpailua käsittävän pitkän MM-kauden.

– Kaiken kaikkiaan oli huikea seikkailu tämä vuosi ja haluamme kiittää kaikkia tukijoita tästä kaudesta! veljekset korostavat.

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Viron mestaruussarjan pronssi Suomeen

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Motocross