Motocross 07.05.2018

Kunnaksen veljesten Ukrainan MM-viikonloppu täynnä haasteita

Riku ja Lari Kunnas ovat neljän MM-osakilpailun jälkeen MM-pisteissä sijalla 10. Kuva: Luc van der Aa

Sivuvaunumotocrossin MM-kausi jatkui viikonloppuna Chernivtsissä Ukrainassa. Suomalaiset veljekset Riku ja Lari Kunnas kokivat useita ongelmia kahden kilpailuerän aikana, mutta sijoittuivat lopulta yhteistuloksissa mukavasti sijalle 11.

Sidecarcross Team Kunnaksen kaksikko Riku ja Lari Kunnas piti lauantain aika-ajoissa kahdenneksitoista nopeinta vauhtia.

– Karsinta-erä alkoi hyvin ja olimme kahdeksansia, mutta sitten moottori hajosi. Tämän takia saatiin sunnuntaille huono starttipaikka 27. Se oli tosi huono juttu siinäkin mielessä, että rata oli yksilinjainen, veljekset kertaavat.

Sunnuntaina Kunnakset saivat hyvän startin ensimmäisessä erässä.

– Olimme sijalla kahdeksan, kun kaasuvaijeri alkoi temppuila ja jäädä jumiin. Jouduimme hidastamaan, mutta ajoimme kuitenkin maaliin sijalla 18. Tulos oli suuri pettymys.

Myöskään toinen erä ei startannut suunnitellulla tavalla.

– Toinen erä alkoi surkeasti, kun sammutettiin pyörä viivalle. Näin ollen viimeiseltä sijalta jouduimme tekemään armottoman nousun sijalle 10. Tähän sijoitukseen olemme tyytyväisiä, ja toisen erän ajokin oli todella hyvää.

Ukrainan MM-osakilpailun yhteistuloksissa kaksikko sijoittui yhdenneksitoista.

– Totaalin tulos on hyvä, mutta MM-pisteissä tipuimme sijalta seitsemän kymmenenneksi. Sijoista saa todella vääntää tiukasti.

MM-kausi jatkuu jo tulevana viikonloppuna Tsekin Kramolinissa.

Teksti: Moottoriurheilu.tv

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Motocross