Motocross 10.07.2016

Kunnaksen veljeksille uran paras MM-karsintasijoitus

Riku ja Lari Kunnas kisaavat seuraavaksi Saksan MM-osakilpailussa. Kuva: Ritva Kunnas

Belgian Genkissä ajettiin tänä viikonloppuna sivuvaunumotocrossin kauden kuudes MM-osakilpailu. Koko sarjan tänä vuonna kiertävät veljekset Riku ja Lari Kunnas ovat saaneet vihdoin vauhdin oikealle tasolle.

Lauantaina Belgian Genkissä startannut sivuvaunucrossin MM-viikonloppu sujui upeasti suomalaisilta Riku ja Lari Kunnakselta.  Ensimmäisestä karsintaerän startista kaksikko ampaisi kolmansiksi ajaen sijalla muutaman kierroksen ajan, kunnes muutama kanssakilpailija pääsi ohi. Suomalaiset ylittivät maalilinjan viidensinä saavuttaen uransa parhaan karsintaeräsijoituksen MM-kilpailusta.

Niinikään tänään sunnuntaina kaksikko jatkoi hienoja otteita.

– Ensimmäisessä erässä saatiin todella hyvä startti ja oltiin neljänsinä. Siinä yritettiin pitää kavereita takana ja varmaan neljä kierrosta pysyikin, mutta sitten pääsi yksi ohi ja pari vähän sen jälkeen joten maalissa oltiin yhdeksänsinä, veljekset kertaavat viikonlopun tapahtumia.

Myös toiseen erään kaksikko sai hyvän startin ja kisasivat alkuun neljänsinä.

– Mutta sitten ensimmäisen kierroksen lopussa osuttiin kanssakilpailijan kanssa yhteen ja ajauduimme pois radalta metalliaitoihin. Kun saatiin pyörä pois niistä solmuista, olimme jo kierroksen jäljessä. No ei kuitenkaan luovutettu, vaan ajettiin maaliin asti tuloksena sija 24.

Huonosta tuurista huolimatta, molemmat erät antoivat kuitenkin näyttöä siitä, että vauhti alkaa olla nyt kohdillaan.

– Tälle viikonlopulle mahtui paljon hyvää ja vähän huonoakin. Mutta ainakin parempaan suuntaan mennään, ensi viikonloppuna Strassbessenbachiin Saksan MM-osakilpailuun suuntaavat veljekset päättävät.

 

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Kunnaksen veljekset vastoinkäymisten jälkeen täysillä MM-taistoon

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Motocross