Motocross 10.05.2016

Kunnaksen veljekset vastoinkäymisten jälkeen täysillä MM-taistoon

Riku ja Lari Kunnas hakevat pääsyä top-20 sakkiin ensimmäisellä kokonaisella MM-kaudellaan. Kuva: Ritva Kunnas

Kunnaksen veljekset Riku ja Lari kisaavat tällä kaudella ainoina suomalaisina motocrossin MM-sarjassa. Kausi ei kuitenkaan ole alkanut toivotulla tavalla, mutta veljesrakkautta se ei ole himmentänyt.

Sidecarcross Team Kunnaksen Riku ja Lari Kunnas ovat ajaneet sivuvaunumotocrossin kilpailuja nyt viiden vuoden ajan. Edellisvuosilta plakkarissa on Suomen, Viron ja Latvian mestaruussarjan kilpailujen lisäksi myös pari kokeilua MM-tasolla. Täksi kaudeksi kaksikko päätti kuitenkin nostaa panoksia ja osallistua koko MM-sarjaan. Osin päätöstä siivitti viime vuonna Viron mestaruussarjassa saavutettu loppupisteiden toinen sija.

Veljesten piti startata MM-kausi huhtikuussa avausosakilpailusta Hollannin Ossista, mutta uutta 610-kuutiosita pyörää ei saatu kisaiskuun ajoissa. Viime viikonloppuna Tshekeissä ajetussa kauden toisessa osakilpailussa puolestaan tekniset murheet haittasivat hyvin alkanut viikonloppua.

– Kisa meni huonosti, Riku tiivistää ja taustoittaa: – Aamun aika-ajoissa saatiin ajettua oman ryhmän kolmanneksitoista nopein aika, mikä oli ihan hyvä ja lähdettiin hyvillä mielin kohti karsintaerää. Karsintaerän startin jälkeen oltiin suunnilleen kahdeksannella sijalla, mutta kytkin hajosi ensimmäisellä kierroksella ja siitä sitten jouduttiin last chance -erään.

– Ei ollut ihanteellinen paikka, oli vähän päälle tunti aikaa laittaa kytkin läjään ja emme saaneet sitä toimimaan täydellisesti ja se näkyi last chancen ajassa. Emme siis päässeet mukaan kisaeriin, Lari jatkaa.

Veljesrakkauuta parhaimmillaan!

Veljesten yhteistyö toimii saumattomasti! Kuva: Ritva Kunnas

Nyt viime viikonlopun murheet ovat kuitenkin historiaa ja veljekset lähtevät innolla kohti sunnuntaina ajettavaa kauden kolmatta osakilpailua.

– Ranskaan mennään ihan hyvillä mielin, kun nyt tiedetään mitä kytkimelle pitää tehdä, että saadaan se toimimaan niin kuin pitää. Siellä täytyy päästä jo kisaan mukaan! Sitä lähdetään tavoittelemaan, ja kisaerissä sitten pisteille!

Kaudesta on jäljellä vielä yhdeksän MM-osakilpailua, mutta tavoite (päästä kympin sakkiin), jonka veljekset itselleen ennen kauden alkua asettivat, on hieman jouduttu pehmentämään.

– Tavoitteita joutui nyt vähän muuttamaan, kun alkukausi on ollut vaikea. Teknisten ongelmien lisäksi ei ole tullut niin paljon ajoa kuin pitäisi, joten yritetään ainakin loppupisteissä sinne 20 joukkoon!

Erityisesti miehet odottavat elokuussa Virossa ajettavaa MM-koitosta.

– Viron Kiviöli on erittäin hieno rata, jossa on paljon vauhtia ja hienoja hyppyjä. Se on myös todella hyvä katsojille, kun näkee koko ajan melkein koko radan!

Ja jos ei MM-sarjassa vielä ole tarpeeksi puuhaa, on kaksikon tavoitteena ajaa kansallisia mestaruuskilpailuja myös Suomessa, Virossa, Hollannissa ja Saksassa.

Mutta kuinka veljesten välit pysyvät kunnossa kiivaassa kisatahdissa?

– Uskon, että veljen kanssa kisaaminen on hieman helpompaa ainakin aluksi, kun tietää mitä toinen ajattelee ja pystyy ennakoida tiettyjä tilanteita. Kyllähän se varmasti onnistuu muillakin, mutta kyllä ”vieraan” kanssa pitää ajaa paljon ja tutustua kunnolla, että tietää mitä toinen tekee! Ja ehkä veljillä tulee enemmän riitoja, Riku toteaa.

Entä kumpi vie ja kumpi vikisee?

– Kyllä se niin taitaa olla, että kuski vie ja roikkuja yrittää mahdollisimman vähän vikistä. Tietenkin roikkujankin pitää katsoa ajolinjoja ja yhdessä sovitaan, miten menee parhaiten, roikkujan paikkaa pitävä Lari toteaa.

 

Sivuvaunumotocrossin MM-kalenteri 2016
10/04 Oss, Hollanti
08/05 Kramolin, Tshekki
15/05Brou, Ranska
12/06 Schopfheim, Saksa
19/06 Valkenswaard, Hollanti
10/07 Genk, Belgia
17/07 Strassbessenbach, Saksa
31/07 Bauska Stelpe, Latvia
07/08 Kivioli, Eesti
28/08 Roggenburg, Sveitsi
8/09/ Rudersberg, Saksa

Lisätietoa: Facebook.com/teamkunnas

Teksti: Moottoriurheilu.tv

 

 

 

Uusimmat

Lisää aiheesta