Motocross 15.03.2016

Kullas haki podiumilta varmuutta MM-aloitukseen

Harri Kullas starttaa kauden ensimmäiseen MM-kisaansa 28.3. Kuva: www.mxpress.se

Harri Kullas saavutti viime viikonloppuna motocrossin Hollannin mestaruussarjassa kolmannen sijan. Hyvin alkanut alkukausi on kasvattanut miehen itseluottamusta MM-sarjaa silmällä pitäen.

Harri Kullas valmistautuu parhaillaan kahden viikon päästä koittavaan kauden ensimmäiseen motocrossin MM-osakilpailuunsa. Alkukauden perusteella valmistautuminen on oikeilla raiteilla.

– Nyt on ihan hyvin lähtenyt kaikki käyntiin. Suunnitelmien mukaan ollaan menty ja kilpailut isolla pyörällä ovat sujuneet ihan hyvin, Kullas toteaa viitaten tänä vuonna allaan olevaan KTM:n nelipuolikkaaseen.

Motocrosskilpailuja Kullas on ehtinyt tällä kaudella ajaa kolme. Ranskan kansainvälisestä kisasta hän otti eräsijoitukset 10, 9 ja 8 ollen totaalin viides MX1-luokassa. Saman sijan yhteistuloksissa hän nappasi puolitoista viikkoa sitten ajetussa Ranskan mestaruussarjan kisassa. Kahden kovalla pinnalla ajetun koitoksen jälkeen edessä oli viime viikonlopun Hollannin hiekkakisa, josta Kullas saavutti eräsijat neljä ja kolme ollen hienosti totaalin kolmas.

– Ranska oli ihan hyvä alku, kun olin vasta aloittanut ajamisen ulkona. Ennen Hollannin kisaa pääsin Belgiaan treenaamaan hiekalla ja sitten sijoituinkin podiumille. Se oli tosi kova juttu, koska siellä oli ajamassa hyviä MM-kuskeja ja kovia paikallisia.

Alkukauden kilpailut ovat tarjonneet oivan mahdollisuuden testata uuden pyörän käyttäytymistä.

– Pyörää on saatu vietyä eteenpäin pienillä jutuilla, kuten iskareita säätämällä, mutta tuo Kotari on niin hyvä jo alun perin, että vaikea sitä on parantaa. Tällä viikolla on vielä yksi testi ja sitten uskon, että mun pyörä on ”Ready to Race” tälle vuodelle.

Kullas tulee ajamaan kaikki motocrossin MM-sarjan 12 Euroopan osakilpailua. Lisäksi kalenterissa on Saksan mestaruussarjan kisat.

– Jos jää vapaita viikonloppuja, niin saatan ajaa Virossa jonkun kisan, mutta kyllä kalenteri on nyt täysi kilpailuista syyskuun loppuun saakka, eli kiirettä pitää.

Muilla MM-sarjaa kiertävillä kuljettajilla on etuasema Kullakseen nähden, sillä he ovat osallistuneet jo Qatarissa ja Thaimaassa ajettuihin kauden avauskilpailuihin. Kun MM-sirkus saapuu ensimmäiseen Euroopan kilpailuun Hollantiin 28.3., lähtee Kullas koitokseen realistisin tavoittein.

– Olen sitä omaa tavoitetta paljon miettinyt, mutta tosi vaikea sanoa. Muilla on jo kaksi MM-kisaa alla ja se vähän vaikuttaa asiaan. Tähtäin hiekalla on top-kymppiin erissä. Valkenswaard voi ensimmäisenä kisana olla vielä vaikea, koska mulla on treenin suhteen vielä valmistautuminen menossa. Uskonkin, että olen täydessä iskussa vasta toisessa Euroopan kisassa Latviassa toukokuussa. Se on mun päätähtäin. Toki alusta saakka pitää olla kaasussa. Jos sinne top 10-12 mahtuu, niin olen tyytyväinen ja uskon, että jos ajan oman maksimisuoritukseni, niin olen 12 parhaimman joukossa jo Hollannissa, mutta toki siihen vaikuttaa moni muukin asia.

Tärkeä osa valmistautumista on ollut myös henkinen puoli, joka sai aimo annoksen lisävarmuutta viime viikonlopun palkintopallisijoituksen myötä.

– Aikoja ja kilpailijoiden tasoa kun vertaa viime viikonlopun kisassa, niin se oli itseluottamuksen kannalta tosi hyvä. Se antoi vähän kuvaa, missä tällä hetkellä mennään ja se suunta on nyt oikea.

Listätietoa:
Harri Kullas
Motocrossin MM-sarja

Harri Kullas s. 01.03.1992
Tiimi: KTM Sarholz
Parhaimmat saavutukset:
2014
Suomen SX-Mestari
Suomen Kerhojoukkuemestaruus
2015
Latvian GP 3. sija MX2
Joukkue MM 4. sija (Team Estonia)

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Uusimmat

Lisää aiheesta