Speedway 10.04.2019

Kuljettajavalinnat speedwayn edustustehtäviin selvillä

Timo Lahti ja Tero Aarnio. Kuva: Matias Hirsimäki

Kevään merkkejä on jo ajoittain ilmassa, ja samalla se tarkoittaa speedway-kauden alkamisen lähestymistä.

Alkuperäisen kilpailukalenterin mukaan Suomen maajoukkueen ensiesiintyminen tällä kaudella piti tapahtua Tšekin Pardubicessa ajetussa pariajon EM-semifinaalissa. Kyseinen semifinaali jää kuitenkin kokonaan ajamatta, kun useampi maa jäi kilpailusta pois kokonaan kansainvälisen sarjaspeedway-kalenterin ilmestyttyä. Pardubicen sijaan Suomi on mukana Terenzanossa ajettavassa yhdessä ja ainoassa semifinaalissa, jossa ratkotaan loput osallistujat Venäjän Balakovossa syksyllä ajettavaan finaaliin. Suomen joukkueessa ajavat Timo Lahti ja Tero Aarnio.

Henkilökohtaisissa karsinnoissa Suomen kuljettajat aloittavat kautensa huhti- toukokuun vaihteessa, kun karsinnat EM-sarjaan alkavat. Suomen kolme kuljettajaa ovat Jesse Mustonen (Gorican HR), Tero Aarnio (Rivne UA) ja Timo Lahti (Poznan PL). EM-sarjan karsintojen finaali ajetaan toukokuun lopulla Unkarissa.

MM-tasolla ensimmäisen kierroksen karsinnat ajetaan kesäkuun alussa. Suomen allokaatiopaikoilla ajavat Timo Lahti (Abensberg DE), Jesse Mustonen (Lamothe-Landerron FR) ja Tero Aarnio (Glasgow GB). Paikat vuoden 2020 henkilökohtaiseen MM-sarjaan ovat jaossa karsintojen finaalissa Kroatiassa elokuun lopulla.

MM-tasolla Suomi on mukana myös toukokuun 11. päivä ajettavassa Speedway of Nations kilpailussa Iso-Britannian Manchesterissa. Suomen joukkue on jo nimetty ja se julkistetaan tapahtuman promoottorin sopivaksi kokemallaan hetkellä.

Loput speedwayn ja maaradan edustuskuljettajat julkaistaan lähipäivien aikana.

Teksti: Ratalajiryhmä / SML

Uusimmat

Lisää aiheesta

Speedway