Road Racing 24.10.2019

KTM julkisti MotoGP-kuljettajansa kaudelle 2020

Brad Binder on viidentenä Moto2-luokan MM-pisteissä. Kuva: KTM Images.

KTM on julkistanut ratamoottoripyöräilyn MotoGP-luokan tiimiensä kuljettajat kaudelle 2020. Mika Kallion nimeä ei löydy nelikon joukosta.

MotoGP-luokan MM-sarjassa 11:tenä oleva, espanjalainen Pol Espargaro jatkaa Red Bull KTM Factory Racing -tehdastiimin kuljettajana myös ensi vuonna. Rinnalleen hän saa eteläafrikkalaisen Brad Binderin, joka oli jo matkalla Red Bull KTM Tech 3 -tiimin MotoGP-kuljettajaksi. Binder nousi tehdastiimin, koska siihen kiinnitetyn ranskalaisen Johann Zarcon sopimus purettiin aiemmin syksyllä. Mika Kallio on ajanut Zarcon lähdön jälkeen kolme edellistä MotoGP-osakilpailua Red Bull KTM Factory Racing -kuljettajana, ja hänellä on sopimus kuluvan kauden loppuun saakka.

Binder voitti Moto3-luokan maailmanmestaruuden KTM:llä vuonna 2016. Kaudet 2017-2019 hän on ajanut KTM:llä Moto2-luokassa, ja hän on tällä hetkellä MM-sarjassa viidentenä.

Brad Binder siirtyy KTM:n MotoGP-tehdastiimiin 2020. Kuva: KTM images.

Red Bull KTM Tech 3 -tiimin kuljettajina toimivat ensi vuonna tiimissä jatkava, MM-sarjassa 12:tena oleva, portugalilainen Miguel Oliveira sekä tiimiin siirtyvä, American Racing KTM -tiimin espanjalainen Iker Lecuona, joka on tämän kauden Moto2-sarjassa 11:tenä.

Iker Lecuona kiinnitettiin Red Bull KTM Tech3 -tiimiin. Kuva: KTM images.

– Oli selvää, että suunnitelmamme vuodelle 2020 piti laittaa uusiksi tämän kauden puolivälin ilmoituksemme (Zarcon sopimuksen purku) takia, KTM:n moottoriurheiluosaston johtaja Pit Beirer toteaa.

– Mietittyämme asioita päätimme antaa nuorille, nälkäisille kuskeille, joilla on paljon kokemusta muista luokista, mahdollisuuden näyttää osaamistaan MotoGP:ssä. Brad on kulkenut pitkän tien KTM-kuljettajana eikä ole epäilystäkään siitä, etteikö hän voisi liittyä Red Bull KTM -tiimiin. Uskomme, että hän pystyy jatkamaan tyylillään ja periksiantamattomalla asenteellaan. Iker liittyy Red Bull KTM Tech3 -tiimiin ja olemme erittäin luottavaisia sen suhteen, että hän saa kaiken tarvitsemansa avun ja pystyy kehittymään tulokaskuskina kuten Miguel tänä vuonna. Otamme hyviä ja jännittäviä askeleita MotoGP-projektimme parissa. Nyt kun kuviot ovat selvät ensi kauden suhteen, voimme todella keskittyä uuden jakson rakentamiseen.

Miguel Oliveira jatkaa Red Bull KTM Tech3 -kuljettajana. Kuva: KTM images.

MM-kausi jatkuu tällä viikolla Australian Philip Islandin radalla.

Pol Espargaro oli jo aiemmin kiinnitetty KTM:n tehdastiimin kuljettajaksi 2020. Kuva: KTM images.

Teksti: KTM-tiedotus, Moottoriurheilu.tv.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Road Racing