Motocross 21.04.2017

KRT Kawasakin tavoitteena Suomen mestaruus

Niko Koskela. Kuva: Heli Mielonen

Mikko Kaasinen ja Matti Korkeamäki perustivat kaudelle 2017 motocross-tiimin, jonka ensisijainen tavoite on MX 1 -luokan Suomen mestaruus.

Radoille paluun tekevä Niko Koskela ajaa tiimin väreissä. Tiimin toisena kuskina MXV 35 -luokassa kilpailee Matti Korkeamäki. Molemmat kuljettajat ajavat Kawasaki KX450F -pyörillä. Tiimin taustalla on erittäin vahvaa crossiosaamista. Tiimipäällikkönä toimii Mikko Kaasinen, mekaanikkoina Jukka Koljonen, Petteri Silvennoinen sekä Olli Nieminen. Moottorin ja iskunvaimennuspuolen säädöistä puolestaan vastaa Heikkonen Racingin Jussi Heikkonen.

Mikko Kaasinen kertoo kauteen valmistautumisen sujuneen loistavasti. Kuskit ovat treenanneet rajusti ja muut tiimin jäsenet ovat tehneet paljon töitä, jotta kaikki on valmista SM-sarjan alkaessa Sipoossa 30.4.

– Tekemisen meininki on ollut koko porukalla mahtava, Kaasinen kiittelee.

– Syksyllä saimme vielä kovan lisävahvistuksen, kun Kimi Räikkösen omistamassa Husqvarnan tehdastiimissä vuosia työskennellyt Petteri Silvennoinen palasi Suomeen ja liittyi joukkoomme.

Myös Jussi Heikkonen on aiemmin työskennellyt MM-sarjassa tehdastiimissä, ja KRT Kawasakin taustat ovat muutenkin kunnossa. Tiimiä tukee Kawasakin maahantuoja Sumeko, joka haluaa olla kehittämässä suomalaista motocrossia junioritasolta aina huipulle asti.

– Jussi ja Pepe tuovat tiimiin ammattimaista osaamista suoraan motocrossin huipulta, Mikko Kaasinen iloitsee.

– Resurssimme eivät ole aivan tehdastiimien luokkaa mutta pyrimme tekemään kaiken mahdollisimman ammattimaisesti. Kawasaki KX450F on jo valmiiksi erittäin hyvä pyörä, mutta talven aikana niitä on saatu kehitettyä entistä paremmin kuljettajiemme mieltymyksiin sopiviksi.

Kuva: Heli Mielonen

Mikko Kaasinen ja Matti Korkeamäki ovat orimattilalaisia yrittäjiä, joita yhdistää intohimo motocrossiin.

– Tähän projektiin lähdettiin siksi, että Niko saisi huippulahjakkaana kuskina vielä yhden kunnon mahdollisuuden urallaan, Mikko Kaasinen muistuttaa.

– Ilman hyviä tukijoita projektia ei olisi voitu toteuttaa. Olemme saaneet hyvän vastaanoton, mistä pitää kiittää jo tässä vaiheessa.

Teksti: KRT Kawasaki tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Motocross