Suomen Moottoriliitto 15.12.2016

Kristiina Komulainen Suomen Moottoriliiton naiskomission johtoon

Kristiina Komulainen tunnetaan aikaansaavana energiapakkauksena, jolla on varmasti paljon annettavaa suomalaiselle moottoriurheilulle. Kuva: Victor Engström

Suomen Moottoriliitto on nimittänyt Kristiina Komulaisen naiskomissionsa puheenjohtajaksi. Komissiossa on huikea määrä alan osaamista sekä menestyneitä moottoriurheilijoita.

Innokas off road -moottoripyöräkilpailija ja media-alalla uraa luonut Kristiina Komulainen aloittaa Suomen Moottoriliiton naiskomission puheenjohtajana vuoden 2017 alusta. Komissiossa on aimo annos rautaista osaamista, sillä sen jäsenistöön kuuluvat muun muassa ratamoottoripyöräilyn sivuvaunuluokan maailmanmestari Kirsi Kainulainen, enduron MM-sarjassa neljänneksi tänä vuonna sijoittunut Sanna Kärkkäinen, enduron EM-mitalistit Marita Nyqvist, Annamaria Karikuusi ja Jennifer Siekkinen, enduron MM-mitalisti Marko Tarkkala sekä off road -lajien aktiivinainen Maire Jäntti.

Suomessa on jo vuosia tehty intensiivistä työtä naismoottoriurheilun hyväksi, sillä Suomen Moottoriliiton toinen varapuheenjohtaja Nita Korhonen on Kansainvälisen Moottoriliitto FIM:n naiskomission puheenjohtaja. Nyt työskentelyä erityisesti kenttätasolla haluttiin kehittää entisestään ja päädyttiin perustamaan virallinen naiskomissio viemään arvokasta työtä eteenpäin.

– Ei mun hirveästi tarvinnut miettiä tähän tehtävään ryhtymistä, kun Nita mua siihen pyysi. Hän on kiireinen kansainvälisellä tasolla ja halusi Suomen komission johtoon jonkun, joka tuntee naiskilpailijoita ja on itse mukana kilpailuissa, Komulainen taustoittaa.

Kristiina Komulaisen (vas.) johtamaan komissioon liittyvät muun muassa tänä vuonna kansainvälisellä tasolla menestyneet Sanna Kärkkäinen, Annamaria Karikuusi, Kirsi Kainulainen, Marita Nyqvist ja Jennifer Siekkinen. Kuva: Nita Korhonen

Kristiina Komulaisen (vas.) johtamaan komissioon liittyvät muun muassa tänä vuonna kansainvälisellä tasolla menestyneet Sanna Kärkkäinen, Annamaria Karikuusi, Kirsi Kainulainen, Marita Nyqvist ja Jennifer Siekkinen. Kuva: Nita Korhonen

Media-alan rautainen ammattilainen tunnetaan työn puolesta uuden luojana ja määrätietoisena esimiehenä, viimeisimpänä hän perusti Suomeen menestyneen uuden radiokanavan Loop. Vapaa-ajallaan vauhtilajeja harrastava Komulainen hurahti kunnolla off road -moottoripyöräilyyn muutama vuosi sitten ja hän on ollut tuttu näky cross country -kilpailuissa. Tarmokkaalla naisella on jo ideoita, millä suomalaista naismoottoriurheilua tullaan viemään entisestään eteenpäin.

– Moottoriurheilussa naistekemisen suhteen näen hienon jo tehdyn pohjan sekä erinomaisen kasvun mahdollisuuden, missä ei ole kuin voitettavaa, niin yksilöiden, seurojen kuin alan liiketoiminnan kannalta. Tarkoitus on koota yhteen monipuoliset näkemykset jo lajin sisältä. Itse pyrin tuomaan pöytään työni kautta opittua kulmaa rakentamaan tekemistä.

Komulainen haluaa myös jatkaa pari vuotta sitten aloitettua ja hyväksi havaittua yhteistyötä AKK:n naiskomission kanssa.

Suomen Moottoriliiton naiskomission tarkoitus on parantaa naisten asemaa moottoripyörä-, moottorikelkka- ja mönkkärilajeissa sekä saada lisää naisia mukaan järjestö- ja kerhotoimintaan sekä vapaa-ajan moottoripyöräilyyn.

Suomen Moottoriliiton naiskomissio

Kristiina Komulainen, puheenjohtaja
Jäsenet:
Suvi Haanpää
Tiina Honkanen
Jonna Huuskonen
Maire Jäntti
Kirsi Kainulainen
Annamaria Karikuusi
Reijo Kivelä
Nita Korhonen
Sanna Kärkkäinen
Susanna Lemström
Hanna Mertsalmi
Marita Nyqvist
Jennifer Siekkinen
Marko Tarkkala
Miia-Maria Vepsäläinen

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Uusimmat

Lisää aiheesta

Cross Country