Ralli 06.08.2019

Kristian Niemiselle vetomiehistä viides sija

Kristian Nieminen oli tyytyväinen suoritukseensa vetomiehissä. Kuva: Jesse Eteläniemi / jesseetelaniemi.kuvat.fi

Kristian Niemisen kilpailu alkoi perjantaiaamuna nuotituksen merkeissä, joka hänelle onkin hieman vieraampi käsite. Kyseessä oli vasta toinen kokonainen nuotista ajettava kilpailu sekä ensimmäinen Vetomies.

– Harjulla tuli pari omaa tyhmää virhettä, jotka maksoivat hieman liikaa aikaa, mutta auto on edelleen ehjä ja toimii hienosti, joten aloitetaan aamulla Pihlajakoskella kilvanajo tosissaan, kertasi kuljettaja aloituksen jälkeen.

Lauantaiaamuna Pihlajakoskella lähti ajo kulkemaan heti hyvällä rytmillä, vaikka vielä olikin hieman varaa kiristää. Aikaan oltiin kuitenkin tyytyväisiä, joka oli seitsemänneksi nopein kovassa porukassa. Tästä jatkettiin Päijälään, jossa ajaminen tuntui entistäkin paremmalta ja jälleen seitsemänneksi nopein kellotus.

– Hyvällä rytmillä avattiin päivä, nuotti tuntuu kokemukseen nähden hyvältä ja tulee ajallaan, eikä mitään ylimääräistä ole mahtunut matkaan. Koitetaan jatkaa samaan malliin loppupäivä, tuumasi Kristian tauolla.

Kakaristossa jatkettiin kilpailua ja alku tulikin oikein hyvin, mutta pienemmän tien osuudella oli hieman turhaa arkailua, joka kyllä näkyi myöskin kellossa. Viidenneksi nopein aika, mutta Joonas Lindroos ja Vesa Hirvonen kärjestä jätti leikin kesken tälle EK:lle.

– Ennen Leustua oltiin kilpailussa myöskin sijalla viisi ja matkaa niin eteen kuin taaksekkin oli sen verran, että ilman yllätyksiä tuskin muuttuisi suuntaan tai toiseen, joskin eritoten tässä kisassa kaikki on mahdollista. Leustu tultiin samaan tapaan niin kuin koko päivä ja nyt kolmanneksi nopein aika. Maalissa sijoitus viides, johon sai olla erittäin tyytyväinen.

– Erittäin hyvä fiilis jäi tästä päivästä., vaikka muutaman edellä ajaneen keskeytys hieman tulosta parantikin, niin tyytyväisiä ollaan siihen millaista suorittamista tänään pystyttiin esittämään, tästä on mukava jatkaa tämä kausi loppuun F-Rallisarjassa sekä RSJM:ssä. Kiitos huollolle, yhteistyökumppaneille sekä kannattajille reitillä, jotka mahdollistivat tämän huikean kokemuksen, saneli kuljettaja kilpailun päätyttyä.

Teksti: Nieminen Racing

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli