Ralli 12.01.2020

Kristian Nieminen starttaa ensimmäiseen kauteensa SM3-luokassa selvin tavoittein haastajan roolissa

Niemisten autokunta on vaihtanut kalustokseen Ford Fiesta R2T:n. Kuva: Nieminen Racing -tiedotus.

Vasta kaksi vuotta ralliautoilun parissa kilpaillut, Jyväskylästä kotoisin oleva Kristian Nieminen starttaa uuteen kauteen määrätietoisin ja selkein tavoittein. Kartanlukijana jatkaa alusta asti kyydissä istunut pikkuserkku, Valtteri Nieminen.

Viime kaudella alla ollut Toyota Starlet sai väistyä sivuun syksyllä, kun talliin hankittiin uusi kalusto, Ford Fiesta R2T.

– Ajatus siirtymisestä SM3-luokkaan kaudeksi 2020 tuli jo kesällä 2019. Käytännössä kaikki on tällä hetkellä uutta, esimerkiksi auton vetotapa muuttui. Nuotista ajaminen vaatii myös paljon töitä, mutta sen takia tämä askel päätettiin nyt ottaa, että ollaan valmiita myös tekemään niitä. Autolla on toistaiseksi kilometrejä alla vain muutaman testipäivän verran, sanoo Kristian Nieminen.

Niemisten kauden kalenteri kattaa SM-sarjan 2020 kokonaisuudessaan sekä joitain muita mahdollisia kilpailuja, joista tiedotetaan myöhemmin erikseen. Lisäksi parivaljakko lähtee taistelemaan Flying Finn Futuer Star -tittelistä. Kausi starttaa jo tulevalla viikolla Arctic Lapland Rallysta, jonne kaksikko suuntaa myös ensimmäistä kertaa.

– Tunturista on monenlaista tarinaa kuultu, muttei koskaan ole vielä paikan päällä oltu. Lähdetään tekemään varma suoritus omaan tapaamme ja opetellaan uusia niksejä, kaikki ehjät kilometrit ovat nyt todella tärkeitä.

– SM-sarjaa sekä Flying Finn Future Staria silmällä pitäen on tarkoitus avata pistetili ja mittauttaa oma vauhti muihin tässä vaiheessa, kun ollaan vielä aika alkutekijöissä uusien haasteiden edessä.

Koko sarjalle kuljettajalla on määrätietoiset sekä selkeät tavoitteet.

– Näistä lähtökohdista alkuvuonna on pakko ottaa oppia ja tehdä varmoja suorituksia, mutta siitä huolimatta koitetaan ajaa mahdollisimman kovaa.

– SM3-luokan taso on äärimmäisen kova ja monella kilpakumppanillakin jo useamman vuoden kokemus kyseisestä luokasta. Nöyrästi pitää puskea eteenpäin ja tehdä valtavasti töitä, mutta kyllä vauhdin kehitys pyritään tekemään niin, että alun jälkeen pystytään haastamaan luokan kärki tosissaan ja tavoite on taistella loppuun saakka luokan Suomen mestaruudesta kaudella 2020.

– Haaste on todella kova, mutta niistähän me pidämme, naureskelee kuljettaja.

www.facebook.com/NieminenRacing

Teksti: Nieminen Racing -tiedotus.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli