Ralli 17.02.2019

Kristian Nieminen junioreiden nopein Kouvolassa

Kristian Nieminen oli junioreiden yleiskilpailun ykkönen Kouvolassa. Kuva: Taneli Niinimäki / AKK

Rallin Suomen Juniorimestaruussarjan kausi 2019 jatkui lauantaina 16.2. Kouvolassa. Kilpailu käytiin samaan aikaan Ralli SM -sarjan kanssa SM O.K. Auto -rallissa. Kouvolan keväisen aurinkoisilla lumiteillä sattui ja tapahtui, lopulta Kristian Niemisen ollessa sekä yleiskilpailun että luokkansa nopein.

Sarjan toinen osakilpailu Kouvolassa oli vaiherikas. Ralli alkoi jo sarjan Iisalmessa kovaa kyytiä pitäneellä Kim Forsgrenilla vahvasti, kunnes tekninen vika keskeytti matkan päivän kolmannen erikoiskokeen jälkeen. Forsgrenin keskeyttäessä yleiskilpailun kärkeä kohti kipusivat Kristian Nieminen, Jere Ämmälä ja Roope Korhonen.

Nieminen nappasi itselleen korkeimmat pisteet Kouvolan kevättalvisesta rallista, jättäen rakoa toiseksi tulleeseen Roope Korhoseen lähes 40 sekuntia.

– Alun kahdella ensimmäisellä pätkällä oli pientä murhetta käyntihäiriöiden muodossa, mutta selätettiin ongelmat ja ajettiin puhtaasti aina loppuun saakka. Talven kisoista taskussa on sijat kaksi ja yksi, joten tästä on loistava startata keväällä kesäkauteen. Koko päivän ajan tiet olivat posiitivinen yllätys, ja komeet tiet ajaa ylipäätään. Ajateltiin että tiet voisi mennä huonoksi, mutta kestivät onneksi yllättävän hyvin, Nieminen kertoo rallistaan.

Toiseksi tullut Roope Korhonen otti rallin alkupuolen varman päälle ja varovaisemmin, mutta onnistui siitäkin huolimatta nousemaan yleiskilpailussa toiseksi.

– Hyvin meni lopulta. Alussa ajoin varovasti, kun oli tiet sen verran urilla, eikä luottanut pitoon. Loppua kohti parani ja auto pelasi hienosti. Tiet oli suht’ hyvässä kunnossa ja tiesin, että jos kaikki toimii niin vauhti riittää. Pieni yllätys se sijoitus silti oli. Renkaat vain alkoi loppua lopussa, Korhonen kommentoi.

Kolmanneksi, vain reilun sekunnin päähän Korhosesta ajoi Jere Ämmälä.

– Hullu hämärä siellä lopussa. Kolmas sija yleiskilpailussa oli ok, eikä varsinaisesti lähdetty yleiskilpailun sijoituksista taistelemaan, koska oman RSJM 4 -luokan tilanne eli johtopaikka oli sen verran selvä, eikä haluttu ottaa riskejä. Pieni pettymys tietenkin, kun jäätiin kolmanneksi niinkin pienellä erolla. Luokkavoitto tuli kuitenkin, Ämmälä kertoo tyytyväisenä.

Nuorten SM -luokassa vauhtia ja jännittäviä tilanteita

Nuorten SM -luokassa pisimmän korren kaikkien viiden erikoiskokeen jälkeen vei 15-vuotias Verneri SäisäPetteri Jäppinen täräytti ensimmäisellä erikoiskokeella huiman 20 sekunnin pohja-ajan, mutta yksi hypyistä tuli Jäppisen silmille ja samassa rytinässä rikkoutui öljypohja, joka johti keskeytykseen.

Toisena maaliin elämänsä toisessa rallissa tuli Sami-Matti Trogen, vain 2,1 sekunnin erolla, ja kolmanneksi Walle Pajuoja.

Kausi jatkuu 24.-25.5. Riihimäellä, jälleen Ralli SM -sarjan yhteydessä.

Teksti: Rallin Suomen Juniorimestaruussarjan tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli