Rallicross 24.05.2017

Kristian Kiviniemi RX Academyyn

Tänä vuonna perustettu RX Academy starttaa ensimmäiseen kauteensa tänä viikonloppuna Hyvinkäältä. Kuva: RX Academy

Kokenut suomalainen rallikuski Kristian Kiviniemi on tehnyt sopimuksen RX Academyn kanssa kaudesta 2017. Uunituore RX Academy starttaa tänä viikonloppuna Hyvinkäältä.

Kiviniemi aloitti uransa jääradalta vuonna 2008 ja on siitä lähtien saavuttanut menestystä Suomen rallisarjoissa. Hänen uransa kohokohtiin kuluu kansallisen F-Cup B-junioriluokan mestaruus vuodelta 2011, saman vuoden luokkamestaruus Neste Rallista sekä SM-pronssi rallin SM2-luokasta vuodelta 2015.

24-vuotias Kiviniemi, jolla on kokemusta sekä kaksi- että nelivetoautoista, kohtaa nyt uudessa sarjassa vastustajia useasta eri maasta kuten Latviasta, Venäjältä, USA:sta ja Australiasta. Sarjan konsepti on luotu tarjoamaan ammattimainen pohja, jonka avulla nuoria lupauksia autetaan rallicrossin MM-sarjaan.

Kuten kaikki tämän viiden osakilpailun suomalaissarjan kilpailijat, myös Kiviniemi tulee kisaamaan ammattimaisesti rakennetulla Renault Clio Cup RX -autolla, jossa on 1,6 litrainen ja 220 hevosvoiman moottori.

– Me olemme tosi iloissamme saadessamme Kristianin joukkoomme kaudeksi 2017. On ollut hienoa nähdä, että RX Academyn konsepti houkuttelee paljon nuoria lahjakkuuksia, akademiaa vetävä Jussi Pinomäki toteaa.

– Kristian on rakentanut uraansa pari viimeistä vuotta rallin parissa, mutta hän näkee nyt mahdollisuuden rallicrossissa ja lähtee tositarkoituksella hakemaan menestystä. Hän on ollut erittäin nopea rallissa ja hänellä on myös kokemusta kansallisen tason rallicrossista, joten olen varma, että hän tulee olemaan vakavasti otettava kilpailija RX Academyssa tänä vuonna.

RX Academyn vuoden 2017 kilpailijat eivät käytä kisakautta pelkästään kehittyäkseen tulevaisuuden maailmanmestareiksi, mutta he taistelevat myös pääpalkinnosta, joka on ilmainen ajopaikka vuoden 2018 rallicrossin EM-sarjan Super1600-luokkaan tai vaihtoehtoisesti voittaja voi valita merkittävää apua rallicrossin MM-sarjan RX2-luokkaan.

Kristian Kiviniemi. Kuva: RX Academy

#24 Kristian Kiviniemi
Ikä: 24
Ura: Kiviniemen kilpailudevyytti oli vuonna 2008, jolloin hän osallistui jääradan SM-sarjaan. Hän vaihtoi ralliin vuonna 2010 ja voitti kansallisen F-Cupin B-junioriluokan mestaruuden. Samana vuonna hän voitti Neste Rallissa oman luokkansa. Vuonna 2015 Kiviniemi saavutti rallin SM2-luokan SM-pronssia. Suomalaisella on kokemusta kilpailemisesta niin kaksi- kuin nelivetoautoilla.

RX Academy 2017 Kalenteri
Toukokuu 27 – Hyvinkää
Kesäkuu 17 – Honkajoki
Heinäkuu 8 – Kaanaa
Elokuu 19 – Jalasjärvi
Syyskuu 23 – Kouvola
Teksti: RX Academy Tiedotus / Moottoriurheilu.tv

RX Academy kiinnitti Samuli Vuorisalon

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallicross