Ralli 26.09.2019

Kristian Kiviniemi hakee jälleen paikkaa podiumilta

Kristian Kiviniemellä on alla palkintosijoja, kun SM-kausi suuntaa päätökseen Salon ja Turun seuduille. Kuva: Jarno Saari.

Tämän kauden viimeiset Ralli SM -sarjan pisteet ovat jaossa perjantaina ja lauantaina aikana, kun Salon ja Turun suunnalla ajetaan kaksipäiväinen päätöskisa. SM1-luokassa neljäntenä oleva Kristian Kiviniemi omaa vielä hyvät mahdollisuudet mitaleille.

Kiviniemen tiimin tavoitteena oli tällä kaudella nousta mahdollisimman lähelle SM-sarjan huippua, jonka ovat miehittäneet kokeneet kuskit, moninkertaiset mestarit ja mitalistit. Päätösosakilpailussa panoksia lisää se, että viimeisessä osakilpailussa palkintona on puolitoistakertaiset pisteet.

– Vaiherikkaan kauden aikana olemme päässeet ajoittain pohja-aikavauhtiin ja parhaimmillaan on ajettu aivan kärjen tasolla. Siltä osin kauden tavoite on täyttynyt, kun kehitystä on tapahtunut ja eteenpäin ollaan menty, Kiviniemi arvioi.

Kaksi edellistä osakilpailua on päättynyt Kivinimen osalta palkintopallille kolmansien sijojen myötä. Kärkikolmikossa on parkanolaisen tähtäin myös tulevassa Mad-Croc SM Rallissa.

– Keskiviikkona ajettiin TGS Worldwide -tiimin kanssa ennakkotestit, ja kaikki sujui hyvin. Syksyinen keli on jo melko viileä, joten kisassa voi olla aika erilaiset olosuhteet kesäkauden kisoihin verrattuna, Kiviniemi totesi.

– Tarkoitus on lähteä heti alusta lähtien vetämään kovaa. Tavoitteena on pystyä parantamaan suoritusta edellisestä osakilpailusta. Saattaa olla, että perjantaina pimeällä ajaminen on isossa roolissa.

Kristian Kiviniemi ja kartanlukija Enni Mälkönen starttaavat SM Salo-Turku Ralliin numero 5 Skoda Fabian ovissa. Perjantai-iltana ajetaan kaksi erikoiskoetta nuotitusjakson jälkeen. Lauantain ohjelmassa on seitsemän erikoiskoetta. Mitalistit ovat selvillä kello 17:30 jälkeen.

Kilpailun reaaliaikainen tulospalvelu täältä.

Teksti: Jarno Saari, tiedottaja.

Kiviniemi tiukoin tavoittein kauden SM-rallipäätökseen

Kristian Kiviniemi jahtaa yhä pronssista SM-mitalia. Kuva: Jani Salonen.

Kausi Ralli SM -sarjassa on sujunut TGS Worldwideltä hyvin. Tiimin Škoda-kuljettajat ovat olleet jokaisessa osakilpailussa hyvillä sijoituksilla – etenkin koko kauden tiimissä urakoinut Kristian Kiviniemi.

Neljäntenä SM1-luokan SM-pisteissä oleva Kiviniemi lähtee Turun seudulla ajettavaan päätöskisaan pää pystyssä. Vauhti on riittänyt jo kolmesti palkintokorokkeelle kauden aikana, joten kaiken onnistuessa parkanolainen on mukavasti hämmentämässä kärkitaistelua.

Tulevaan koitokseen mies valmistautui tutusti lyhyellä ennakkotestillä.

– Ajettiin keskiviikkona lyhyt testi kisaan, jäi hyvä fiilis siitä. Tarkoitus on parantaa vauhtia Laitilan tasosta, Kiviniemi tuumailee.

Kotimainen kärki on sen verran kovatasoinen, että nopeatempoisessa rallissa sopivan ajorytmin on löydyttävä heti.

Škodalla on voitettu neljä kauden kuudesta ajetusta Ralli SM -osakilpailusta. Kuva: Jani Salonen.

Ennen viimeistä rallia Kiviniemi on yhä SM-pronssissa kiinni ollen vain pisteen päässä kolmatta sijaa pitävästä Emil Lindholmista.

– Rennoin tunnelmin lähdetään kauden viimeiseen kisaan. Heti alusta yritän ajaa kovaa ja päättää kauden hyvään tulokseen.

Teksti: Skoda Motorsport Suomi.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli