Ralli 27.01.2019

Kristian Kiviniemellä hankala ralliavaus Rovaniemellä

Kristian Kivimäki ajoi Ralli SM -kauden avauksessa SM1-luokan seitsemänneksi. Kuva: Taneli Niinimäki

Kaksipäiväinen Arctic Lapland Ralli avasi Ralli SM -kauden vaativissa olosuhteissa, kun pakkanen ja lumipöly lisäsivät haasteita. Kärkikolmikkoa haastamaan lähtenyt Kristian Kiviniemi ei päässyt ajamaan puhdasta kilpailua, jonka myötä tuloksena oli SM1-luokan seitsemäs sija.

Kiviniemi ja kartanlukija Enni Mälkönen käynnistivät rallin lupaavasti neljännellä sijalla. Kolmas erikoiskoe oli kaksikolle epäonninen, kun ongelmien vuoksi pätkällä tuhraantui aikaa yli kuusi minuuttia.

– Kohtalaisen hyvän alun jälkeen tuli sitten lunta tupaan kolmospätkällä Kaihuavaarassa. Jarrutus jäi lumipölyssä liian myöhäiseksi ja käytiin penkassa. Keula hörppäsi, ilmanputsari täyttyi lumesta ja jouduimme pysähtymään, sijalle 22 pudonnut Kiviniemi harmitteli.

– Sen jälkeen hajosi vielä lämmityslaite, joten loppukisan ajan oli aika hyytävän kylmä auton kabiinissa.

Skoda Fabia R5 -autolla kilpaileva Kiviniemi nousi tasaisesti tuloslistalla, mutta kilpailun edetessä aivan huippuaikoja ei taululle kirjattu.

– Kilpailu tuntui tosi pitkältä ongelmien jälkeen. Meillä ei enää ollut varsinaista sekuntikamppailua, joten parasta hyökkäystä eikä ajorytmiä löytynyt, Kiviniemi myönsi.

Maalissa 10 erikoiskokeen jälkeen Kiviniemen autokunta kuittasi SM1-luokan seitsemännen sijan. Ralli SM -kausi jatkuu Kouvolassa 15.-16. helmikuuta.

Teksti: Jarno Saari

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli