Ralli 18.02.2019

Kouvolasta tuli Markkaselle oppireissu

Kalle Markkanen ja Kim Lehtola lähtevät Kouvolasta parantamaan nuottiaan. Kuva Jari Kohonen.

Tämän vuoden Kouvolan SM-Ralli oli todellinen rallikilpailu, kun ajettavaksi oli saatu erittäin teknisiä erikoiskokeita. Oppina Markkasen autokunnalle tältä reissulta on, että nuottia on saatava vielä tarkemmaksi, jotta siitä voi ajaa nopeammin.

Kilpailussa nuotti oli isossa roolissa, kun tiet olivat koko ajan kääntyileviä ja ylityksiä oli paljon.

– Ajo itsessään oli virheetöntä ja nuottikin kolahtaa ihan oikeaan paikkaan, mutta sen sisältöä meidän on vielä tarkennettava. Tätä alamme nyt opetella, Kalle Markkanen toteaa.

Markkanen ajoi kilpailun viimeisen erikoiskokeen ilman ohjaustehostinta, kun moniurahihna katkesi erikoiskokeella.

– Onneksi on tullut tehtyä myös salitreeniä, sillä jäykällä ohjauksella spoorissa ajaminen on ihan aidosti raskasta puuhaa.

Tästäkään kilpailusta ei selvitty ilman jälkipyykkiä

Kouvolan kilpailun jälkipyykki jatkuu, kun toiselle ja kolmannelle sijalle ajaneet kuljettajat hylättiin jälkikatsastuksessa.

– Ottamatta kantaa Kouvolan hylkäyksen perusteluihin sen enempää tilanne on harmillinen. Rallit pitäisi pystyä ratkomaan ajamalla ja jos sääntöjä joudutaan tulkitsemaan, niin tulkitaan sitten urheilullisin perustein. Myös Tunturin tapahtumat voitaisiin tulkita urheilullisin perustein. Tällaiset jälkipuinnit himmentävät ilman muuta sarjan hohtoa. SM3-luokka on tosissaan uraa rakentavien nuorten kuljettajien sarja ja kustannukset ovat valtavat. Ei tällä tasolla saisi olla näin paljoa aukkoja, tai tulkinnan mahdollisuuksia säännöissä, Markkasen kartturi Kim Lehtola toteaa.

Markkasen tiimi valmistautuu jo kovaa vauhtia Joensuun osakilpailuun.

– Olemme ilmoittautuneet pienoisralliin testimielessä ensi viikonlopulle ja treenaamme nuottia arkisin. Uskomme löytävämme siihen hyviä ratkaisuita, jotta vauhti olisi parempaa jo Joensuun kilpailussa.

Teksti: Kalle Markkanen – tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli