Ralli 18.09.2019

Kouvolan SM-rallissa sattunut raju ulosajo pisti Vuorisalon suunnitelmat uusiksi – “Vielä eivät ole montaa kertaa seinät kaatuneet päälle”

Samuli Vuorisalolla on katse tiukasti tulevaisuudessa. Kuva: Timo Kutila.

Naantalissa asusteleva rallikuski Samuli Vuorisalo kartturinaan Henri Arpiainen koki kovia helmikuussa ensimmäisessä kilpailussaan nelivetoisella Skoda Fabia R5:lla. Ralli SM -kauden toisessa osakilpailussa Kouvolassa tapahtunut ulosajo pisti miehen suunnitelmat uusiksi pitkäksi aikaa.

Kilpailun neljännelle erikoiskokeelle osunut ulosajo oli Vuorisalon tähänastisen uran rajuin. Mies onkin sitä ennen pysynyt tiellä todella hyvällä prosentilla ja keskeytykset ovat olleet lähinnä teknisistä syistä johtuvia.

– Tämä kesä on mennyt vähän eri tavalla kuin aiemmin, aikaa on ollut paljon. Olen käynyt fysikaalisessa kuntoutuksessa, ottanut rauhallisesti, mutta myös joka päivälle koittanut keksiä aihetta lähteä liikkumaan. Yllättävän hyvin tilanteeseen olen sopeutunut, vaikka aluksi pelkäsinkin, että tämä tulee olemaan paljon vaikeampaa, kun on tottunut olemaan koko ajan liikkeessä, töissä ja seuraava ralli mielessä. Vielä eivät ole siis montaa kertaa seinät kaatuneet päälle ja koetetaan taiteilla loppuvuosikin samalla otteella, Vuorisalo kuvailee.

Ennen ulosajoaan Vuorisalo oli kiinni kokonaistilanteessa kilpailun viidennessä sijassa, 11 sekuntia johtavaa Teemu Asunmaata perässä. Ulosajoon johtanut tilanne on jäänyt miehellä kirkkaasti mieleen. Pieni virhe nuotissa aiheutti pitkän sairausloman.

– Paikkaan tultiin aika reipasta vauhtia, ehkä turhankin reipasta. Tie kääntyi vasemmalle yli nyppylän, jota seurasi oikealle kääntyvä mutka. Auto irtosi tiestä ilmaan odotettua enemmän ja sen jälkeen oltiin täysin matkustajia. Sen seurauksena kiepsahdettiin kerran katon kautta ympäri ja pysähdyttiin pohja edellä puuhun.

Kuten arvata saattaa, Vuosisalolla on kova polte ja halu ensi vuodeksi ratin taakse takaisin pääsemiseksi. Suunnitelmia hän ei ole kuitenkaan alkanut liiaksi pohtimaan, koska sataprosenttista paluupäivämäärää eivät lääkärit ole vielä antaneet. Viimeinen tutkimus on tällä hetkellä sovittu tammikuulle ja vasta sen jälkeen alkaa mahdollisen paluun tarkemmin pohtiminen.

Aivan täysin telakalla Vuorisalo ei kuitenkaan rallipoluilta ole ollut. Mad-Croc SM Rallissa hän onkin toiminut reittiryhmän apuna ja antanut ehdotuksensa muun muassa erikoiskokeiden oikomispaikoista, joihin rallissa tulee myös esteet, joilla pyritään minimoimaan ojanpohjia pitkin ajaminen.

– Varsin hieno reitti odottaa osallistujia. Osa erikoiskokeista on joko todella vähän ajettua tai täysin ajamatonta ja osa sitten taas entuudestaan tuttua. Perjantai-illan erikoiskokeet Kiskon suunnalla tulevat varmasti näyttämään heti kilpailun suunnan ja siellä voidaan mahdollisesti nähdä jo isompia eroja ellei jopa ratkaisuja.

Mad-Croc SM Ralli Salossa ja Turussa ajetaan kaksipäiväisenä kilpailuna 27.-28. syyskuussa. Rallin kilpailukeskus ja kaikki toiminnot on keskitetty Neste K Paimion ja Paimion Liikenneturvallisuuskeskuksen maisemiin. Perjantain lähtö tapahtuu Salon markkinoiden ohessa kaupungintalon edestä ja kilpailun päättävä erikoiskoe ajetaan Turussa, Metsämäen raviradalla lauantaina, jossa Metsämäki Motor Show’n tapahtumat alkavat kello 14. Motor Show’ssa on ohjelmassa rallin lisäksi muun muassa romurallia, rompetoria ja näytösajoja. Ensimmäinen auto starttaa erikoiskokeelle kello 17.30.

Mad-Croc SM Ralli

www.saloturkuralli.fi

Reittikartta: www.saloturkuralli.fi/reitti

Liput: www.saloturkuralli.fi/liput

Facebook: www.facebook.com/madcrocsmralli

Instagram: www.instagram.com/madcrocsmralli

Twitter: twitter.com/madcrocsmralli

Teksti: Patrick Rupponen, Mad-Croc SM Ralli Salo-Turku.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli