Ralli 12.02.2019

Kouvolan SM O.K. Auto -ralliin 123 osallistujaa – Henri Hokkala aloittaa kautensa

Henri Hokkala voitti viime vuonna Flying Finn Future Star -palkinnon ja sai täydellisen ajopaketin Neste Ralliin. Hokkalan ohjelmaan kuului mm. osallistuminen FIA:n lehdistötilaisuuteen. Kuva: Toni Ollikainen/AKK

Ralli SM -sarja jatkuu tulevana viikonloppuna 15.-16.2. Kouvolassa SM O.K. Auto-rallilla. Kauden toisessa osakilpailussa kilpailukautensa avaa viime kauden Flying Finn Future Star -palkinnon ja Neste Ralliin osallistumispaketin voittanut tikkakoskelainen Henri Hokkala. Ralli SM -sarjan lisäksi Kouvola on myös Rallin Suomen Juniorimestaruussarjan osakilpailu.

Kausi 2018 oli Hokkalalle hänen ensimmäinen täysi kautensa Ralli SM -sarjassa. Alusta saakka hyviä ja nopeita otteita esittänyt Flying Finn Academyn 24-vuotias rallivalmennettava kruunasi vahvan alkukauden voittaessaan kesän toisen SM-osakilpailun Pohjanmaalla. Pohjanmaan kisan jälkeen Hokkala valittiin testien perusteella myös Flying Finn Future Stariksi osallistumaan Neste Ralliin.

– Itseluottamukselle valinta oli totta kai iso juttu. Kauden alussa tavoittelimme tuota palkintoa ja onnistuimme sen saavuttamaan. Projektina MM-kisan rakentaminen oli vaativa tiukkoine aikatauluineen. Mutta kaiken kaikkiaan hieno kokemus se oli, Hokkala muistelee.

Rallin arvaamaton luonne näytti nurjemman puolensa Hokkalalle loppukaudella

Neste Ralli ja loppukausi SM-sarjassa eivät kuitenkaan sujuneet aivan suunnitelmien mukaan, joskin myös tavoitteet oli asetettu korkealle.

Suomen MM-rallissakin vauhti oli kohdillaan, mutta taival päättyi ensimmäisenä ajopäivänä ulosajoon. Loppukauden kaksi SM-rallia tuottivat kilpailuhenkiselle Hokkalalle pettymykset ulosajojen pilattua suorituksen sekä Sastamalan ja Huittisten että Turun ja Salon osakilpailussa.

– Vaikka kauden viimeiset kisat päätyivät keskeytykseen, voidaan kuitenkin puhua ihan kelpo kaudesta. Viimeisissä kisoissa sattui ja tapahtui, mutta meillä oli niihin kisoihin vain yksi tavoite: voittaa. Silloin virheitä voi sattua. Turussa esimerkiksi ulosajo avauserikoiskokeella oli minun vikani. Ajoin liian lujaa eikä auto enää kääntynyt millään, nuori tikkakoskelainen myöntää.

Viime kauden pettymykset ovat kuitenkin taakse jäänyttä elämää ja Hokkalan työ ralliammattilaisuuden eteen on jatkunut tavoitteellisena. Kauden ensimmäisessä Ralli SM -osakilpailussa, Rovaniemen Arctic Lapland Rallyssa, Hokkalaa ei nähty, mutta Kouvolassa mies on viivalla tutulla Peugeotin ralliautolla.

– Kouvolan SM-ralli on hyvään aikaan, sillä ehdimme ottaa tuntumaa ajamiseen. Viikonloppuna saimme ensimmäiset kilpailukilometrit tälle kaudelle Peurunka-rallista ja Kouvolaan lähdemme keräämään kisatuntumaa. Kouvolan jälkeen sitten katsotaan, miten kausi jatkuu. Ajohaluja on paljon ja tavoitteena on päästä ajamaan jotain sarjaa Suomessa tai ulkomailla.

Rallin Suomen Juniorimestaruussarja jatkuu myös Kouvolassa

Kouvolan SM O.K. Auto -rallissa ajetaan Ralli SM -sarjan lisäksi Rallin Suomen Juniorimestaruussarjan pisteistä. RSJM-sarjan autokunnat ovat kilpailussa mukana toisena ajopäivänä lauantaina. Iisalmessa ajetun avausosakilpailun jälkeen sarjajohdossa Kouvolaan lähtee Kuopion Urheiluautoilijoita edustava Jyri Räsänen.

– Hyvillä mietteillä lähdetään Kouvolaan. Ihan mielenkiinnolla odotan, että minkälaiset tiet siellä on. Tarkoitus on ajaa varma suoritus ja sijottua lopputuloksissa hyvin, Räsänen ennakoi.

Räsäsellä on Kouvolan teistä aiempaakin kokemusta viime vuodelta, tosin silloin ralli ajettiin kesällä ja 27-vuotias suonenjokelainen istui kartturin paikalla.

– Viime vuonna tosiaan oltiin Kouvolassa, mutta istuin silloin Niko Aholan kartturina. Luin Nikolle muutamassa rallissa nuottia siinä kauden aikana, mutta muuten on tullut oltua enemmän itse kuskina esimerkiksi SM-rallisprinteissä ja tässä RSJM-sarjassa, Räsänen avaa kilpailutaustaansa.

Kouvolasta Räsänen odottaa kovaa kamppailua.

– Kaiken pitäisi meillä olla kunnossa tulevaan viikonloppuun. Mitään ei varmasti saa tästäkään rallista ilmaiseksi, vaan kovaa pitää mennä. Taistelu on tosi tasaväkistä ja moni varmasti haluaa menestyä, Räsänen pohtii.

VIDEO: Klikkaa alta ja kuulet myös Juha Salon sekä Teemu Asunmaan ennakkotunnelmat Kouvolan SM-rallista!

Kilpailun info

LEHDISTÖKESKUS
Original Sokos Hotel Vaakuna Kouvola
Hovioikeudenkatu 2, 45100 Kouvola

Avoinna
Pe 15.2. klo 16.00-20.00 (Vaakuna)
La 16.2. klo 09.00-14.30 (Ravirata)
La 16.2. 15.00-20.00 (Vaakuna)

Leena Tammilehto
lehdistöpäällikkö, SM O.K. Auto-ralli
0400 982 972
leena.tammilehto@okautoralli.fi

Suvi Nisula
lehdistöpäällikkö, Ralli SM -sarja
040 842 6155
suvi.nisula@autourheilu.fi

AIKATAULU
Pe 15.2. (RSJM-sarja ei mukana)
19.01 Lähtö, Kouvolan ravirata
19.04 EK1, Kouvolan ravirata (1,70 km)
19.41 EK2, Teuroinen (14,70 km)
20.27 Huolto, Kouvolan ravirata

La 16.2. (Mukana kaikki sarjat ja luokat)
10.44 EK3, Kannuskoski (26,10 km)
11.25 EK4, Laari (11,90 km)
12.04 EK5, Hämäläinen (13,30 km)
12.58 Huolto, Kouvolan ravirata
14.18 EK6, Rämälä (14,90 km)
14.42 EK7, Viuhkola (28,30 km)
15.58 Maali, Original Sokos Hotel Vaakuna Kouvola

REITTIKARTTA
Reittikartan voit ladata tästä

OSALLISTUJAT
Osallistujat näet tästä

SM-PISTEET
Ralli SM -sarjan SM-pisteet näet tästä
Rallin Suomen Juniorimestaruussarjan SM-pisteet näet tästä

Teksti: Ralli SM / Viestintä

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli