Crosskart 24.09.2018

Kouvola Circuitin Halonen ja Trogen menestyivät hienosti FinRX-sarjassa

Lauri Halonen. Kuva: Niko Turunen

Kouvola Circuit -tallin kuljettajina ajoi tällä kaudella kaksi nuorta kilpailijaa. Crosskart 85 -luokassa kisasi kouvolalainen 8-vuotias Lauri Halonen ja sarjan pääluokassa Crosskart Xtremessä auton ratissa nähtiin lohjalainen 16-vuotias Sami-Matti Trogen.

Crosskart 85 -luokan nuorimman kuljettajan Lauri Halosen kausi oli vaihteleva, mutta ajollisesti erinomainen. Lopputuloksissa hän saavutti pronssia.

– Minulla oli kauden aikana monta epäonnista kilpailua, yhdessä kilpailussa hajosi moottorikin hieman ennen maaliviivaa ja se harmitti, koska olin johdossa. Pronssimitali on kyllä hyvä juttu, kertoo Halonen.

Halonen jatkaa samassa luokassa myös 2019 kaudella. Hän testaa erilaisilla autoilla paljon ja hänellä ei ole montaa päivää. jolloin hän ei ajaisi jotakin kilpa-autoa. Isä Sami Halonen panostaa paljon nuoren harrastukseen.

– Lauri on todella nuori ja hänellä on ajointoa niin paljon, että sitä on mukava seurata vierestä ja samalla toteuttaa unelmaa, toteaa Sami Halonen.

Sami-Matti Trogen. Kuva: Niko Turunen

Sami-Matti Trogen taituroi kovassa sarjassa neljänneksi

Sami-Matti Trogen on tällä hetkellä Suomen yksi lupaavimmista autourheilijoista. Hän ajaa rallicrossin MM-sarjan yhteydessä RX2-luokkaa. Lisäksi hän kisaa RX Academy-sarjassa Ruotsissa ja Suomessa. Hän johtaa RX Academyä tällä hetkellä. Trogen kuuluu myös Suomen autourheilun maajoukkueeseen AKK Driver Academyyn.

– Kouvola Circuitin tiimistä otettiin minuun yhteyttä keväällä ja päätin lähteä mukaan, vaikka minulla ei ollut aikaisempaa kilpailukokemusta Xtrem-autosta. Sovittiin, että otamme rennosti ilman mitään tavoitteita. Testimäärä jäi yhteen testiin kauden aikana, siihen nähden olen erittäin tyytyväinen neljänteen sijaan, se oli voitto minulle, kertoo 16-vuotias Trogen.

Finaalikilpailussa Hyvinkäällä Trogenin haasteena oli kokemattomuus vesisateella ajosta, silti sijoitus oli neljäs.

– Ensimmäisessä alkuerässä vähän jännitti, että miten auto käyttäytyy vesisateella. Tiimi onneksi osasi säätää auton sateelle sopivaksi, mutta ajamisesta ei ollut oikein mitään hajua. Päivän mittaan rupesi onnistumaan ja olen tyytyväinen neljänteen sijaan, Trogen jatkaa.

Kauden aikana Trogenilla oli yksi epäonninen kilpailu Kauhajoen osakilpailussa, silloin etuiskunvaimentaja hajosi ja ei ollut varalla toista. Nuorukainen nousi kuitenkin siinäkin kilpailussa finaaliin asti. Yksi kilpailu häneltä jäi ajamatta päällekkäisyyksien takia. Ajettujen kilpailuiden sijoitukset olivat 2, 8, 1 ja 4.

– Minulle jokainen kilpailu oli suuri nautinto. Auto kulkee todella lujaa ja tiimin kanssa hommat sujuivat hyvin. Varikolla oli välillä niin hauskaa, että vatsalihakset olivat kovilla. Tästä syystä haluan lähteä mukaan myös ensi kaudella ja yritän ajaa kaikki kilpailut mihin ehdin ulkomaan kisojen ohella, Trogen toteaa.

Kehittyminen sarjan huippukuljettajaksi vaatii täyttä luottamusta erittäin kovaa kulkevaan autoon.

– Uskon, että olen aika lähellä, mutta jos ehdin testaamaan enemmän niin mahdollisuudet, jopa sarjan voittoon on olemassa, päättää Trogen.

Lopputulokset (5 parasta)

85cc
1. Miko Vähälummukka 106p.
2. Joona Ojala 104p.
3. Lauri Halonen 92p.
4. Aleksi Suono 90p.
5. Aleksi Kiikala 88p.
(Mukana 8 kuljettajaa)

XTREM SM
1. Jami Kalliomäki 112p.
2. Gunnar Alm 101p.
3. Joni Leskinen 96p.
4. Sami-Matti Trogen 96p
5. Petro Koski 91p.
(Mukana yhteensä 21 kuljettajaa)

Teksti: Kouvola Circuit Team Tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta