Snowcross 18.01.2018

Kotikisoihinsa valmistautuva Juuso Loukko aikoo näyttää muille mallia

Juuso Loukko on innoissaan päästessään kisaamaan kotiyleisön edessä. Kuva: Snowcross.fi

Snowcross SM Series 2018 pyörähtää käyntiin tulevana lauantaina Seinäjoella OmaSp Stadionilla. Suomen hienoimpiin jalkapallopyhättöihin kuuluva areena merkitsee eteläpohjalaisille kuljettajille kotikisaa, sillä muut kilpailut käydään kaukana muualla.

Kauhajokelaisen Team Loukko -tallin Juuso Loukko on täynnä intoa kotikisansa alla.

– OmaSp Stadion on mahtava paikka ajaa kilpaa! Mahtavaa, kun saa tällaisen kotikisan. Se tuo ekstrainnostusta, kun tietää katsomossa olevan tuttuja ja kavereita, Loukko hehkuttaa.

Loukko on aiemminkin päässyt ajamaan kilpaa stadionilla, ja hän tietääkin stadionolosuhteiden tekevän kilpailusta erilaisen.

– Tässä on sellainen omanlainen fiiliksensä. Radalla saa hieman paremmin tatsia, ja siellä tulee hieman enemmän adrenaliinia kroppaan, kun yleisö on lähellä ja äänet kaikuvat paremmin.

Viime kaudella Loukko ajoi SM-sarjassa pronssille jääden hopeasta vain yhden pisteen päähän. Tällä kertaa kauhajokelaiskuljettaja aikoo kirkastaa mitalinsa.

– Uskon, että kärki on hyvin tasainen, mutta mestaruuteen tähtään! Etenkin kotikisassa näytän muille mallia, Loukko lupaa pilke silmäkulmassaan.

Eli voitto jää 20. tammikuuta Etelä-Pohjanmaalle?

– Täällä on sen verran kovia kuskeja, että kyllä se jää, Loukko uhoaa perinteiseen pohjalaiseen tapaan.

Jos sinä et voita, niin kuka vie homman himaan?

– Tallikaverini Osmon Mikko tulee sitten. Uudet kelkkamme alkavat toimia hyvin, joten kovaa vääntöä on luvassa, Loukko kertoo viitaten tallin sisäiseen taisteluun.

Jos unohdetaan kilpailu hetkeksi, niin miksi yleisön kannattaa suunnata OmaSp Stadionille katsomaan Pohjoismaiden parasta snowcrossia, Juuso Loukko?

– Onhan tämä hieno moottoriurheilulaji. Moni ei varmasti tajuakaan, kuinka pitkiä hyppyjä kelkoilla voi tehdä. Ja onhan tässä näyttävät äänet, ja lumi lentää viidentoista kelkan ollessa samalla viivalla mittaamassa toistensa vauhtia. Siellä vielä oikeasti tapahtuu ohituksia, joten luvassa on vauhdikasta ja viihdyttävää moottoriurheilua.

Juuso Loukko #399
Ikä: 28
Paikkakunta: Kauhajoki
Talli: Team Loukko
Kausi 2017: 3. Pro-luokassa
Motto: ”Täysillä mennään ja pokaalit kotia”

Snowcrossin SM-kausi 2018 starttaa tulevana viikonloppuna Seinäjoelta. Kuva: Snowcross.fi

Uudistuneet palkintorahat motivoivat

Snowcrossin SM-sarja kokee tällä kaudella isoja muutoksia, kun sarjan uusi promoottori Livesports Promotions Oy on lähtenyt kehittämään sarjaa uuteen suuntaan. Extreme Winter Circus -tapahtuman lisäksi uudistuksia nähdään niin lajisäännöissä kuin palkintorahoissakin.

Tällaista uudistusta kuljettajat ovat odottaneet pitkään, sillä nyt kuljettajilla ja talleilla on mahdollisuus toimia aiempaa ammattimaisemmin.

– Tykkään tästä uudistuksesta todella paljon. Olen koko ajan ollut luottavaisin mielin, kun tätä uutta sarjaa on rakennettu. Täytyy nostaa hattua, että joku näkee näin paljon vaivaa sarjan ja koko lajin eteen, Loukko sanoo.

Luonnollisesti isommat palkintorahat ovat kuljettajien mieleen, sillä kyseessä on erittäin kallis laji. Tulevalla kaudella Pro-luokassa palkintorahoille yltää 15 kuljettajaa, ja kilpailun voittajalle on luvassa jopa 5 000 euron potti.

– Kyllä se motivoi, ja lisäähän palkintorahojen kasvu mielenkiintoa. Se on selvä. Kun ottaa kaikista kilpailuista voiton, niin tässä pääsee tienaamaan kunnolla, Loukko naureskelee.

– Toki siellä radalla on monta muutakin kuljettajaa, jotka sitä voittoa tavoittelevat.

Jo pelkästään kelkat ja niiden huolto vievät kuljettajilta aikaa ja rahaa. Team Loukolla on isona kuluna myös harjoittelumatkat, sillä Etelä-Pohjanmaan talvet eivät ole tarjonneet kunnon harjoitteluolosuhteita. Niinpä tallin kuljettajat ovat lähteneet hakemaan kilometrejä alleen pohjoisesta.

– Viimeiseen kolmeen talveen ei ole juuri pystynyt ajamaan kunnolla kotiseuduilla. Niinpä treeniä on haettu Pohjois-Suomesta ja Ruotsista.

– Aina kun kuulee, että jossain on rata auki, niin jos ei nyt ensimmäisenä viikonloppuna lähdetä paikalle, niin toisena viikonloppuna olemme siellä varmasti.

Loukko sanoo, että ilman kovaa reissaamista on turha haaveilla voitoista.

– Kyllä se näin on. Jos haluaa taistella mitaleista, niin pitää lähteä lumen perässä sinne, missä on mahdollisuus ajaa.

Kuljettajien lähtölista Seinäjoen kilpailuun.

Teksti: Snowcross.fi

Snowcrossin kausiennakko 2018 – Tässä ovat ennakkosuosikit

Uusimmat

Lisää aiheesta

Snowcross