Road Racing 16.08.2019

Kostamo tavoittelee podiumia Horicessa

Erno Kostamon tavoitteena on nousta viikonloppuna palkintokorokkeelle Horicessa. Kuva: Milan Kubin

Ennen tulevan viikonlopun kilpailua Erno Kostamo ei ole onnistunut nousemaan Horicen IRRC-osakilpailun palkintokorokkeelle. Tämän virheen mies haluaa nyt korjata.

IRRC-sarjan toiseksi viimeinen osakilpailu kaasutellaan tulevana viikonloppuna Tsekin Horicessa. Superbike-luokassa kilpailevan Kostamon tavoitteena on nousta palkintokorokkeelle molempien kilpailulähtöjen jälkeen. Tavoitteeseen pääseminen vaatii kuitenkin täydellistä onnistumista.

– Kaverit menevät täällä kyllä erittäin lujaa. Sarjan kärkikuljettajat ovat todella vaikeita voitettavia, lisäksi viivalle asettuu myös aina nopea Danny Webb. Sarjapisteiden kannalta tärkeintä olisi sijoittua Didier Gramsin ja Marek Cervenyn edelle, mutta tähtäin on ilman muuta podiumilla. Sinne päästäkseen täytyy kuitenkin ajaa erittäin hyvä kilpailu, Kostamo pohtii.

Muista sarjan radoista merkittävästi poikkeava Horicen haastava rata kulkee osin kaupungissa, mutta pääosa kierroksesta ajetaan metsäistä mäkeä kiertelevällä mutkaisella maantiellä. Turva-alueita ei ole, eikä jatkuvasti kiemurteleva rata suo kuljettajille lepotaukoja.

– Täällä pääsee ajamaan oikein kunnon real road racingia. Rata ei anna yhtään anteeksi, ja ainoa huilipaikka on kierroksen alussa kaupunkiin laskeva mäki. Radan luonteen vuoksi virheisiin ei todellakaan ole varaa, vaan ajamiseen on keskityttävä koko ajan täysillä, Kostamo kertoo.

Toiminta Horicessa käynnistyy lauantaina kahden aika-ajon merkeissä, mutta Kostamo tiimeineen on saapunut paikalle päivän etuajassa ehtiäkseen huoltaa perjantain aikana kaluston viikonlopun koitoksia varten. Sunnuntaina vuorossa on kaksi kilpailulähtöä, eikä harjoituksille ole varattu aikaa.

– Radalle pääsee vain neljä kertaa, joten siinä mielessä peli on aika raakaa. Aiempina vuosina olen kyllä ollut täällä hyvässä vauhdissa. Esimerkiksi viime vuonna ajoin paalulle ja kilpailussa kierrosaikani oli aivan kaikkien aikojen kierrosaikojen listan kärkipäässä, mutta palkintokorokkeelle en ole vielä päässyt nousemaan, painottaa Kostamo viikonlopun tavoitteitaan.

Teksti: Naulankanta Motosport tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Road Racing