Road Racing 01.08.2019

Koskinen paransi menoaan Espanjan sarjassa

Kenny Koskisen vauhti parani, vaikka tilanteitakin oli. Kuva: Kenny Koskinen Tiedotus.

Kallio Racing Junior -tiimin kilpailukausi 2019 jatkui viime viikonloppuna, kun road racingin Espanjan mestaruussarjan SuperSport-luokan kilpailut ajettiin Espanjan Aragónissa. 15-vuotias Kenny Koskinen sai otettua taas yhden askeleen eteenpäin ja kohti kärkijoukkoja. 

Säiden puolesta kisaviikonloppu meni vaihtelevissa olosuhteissa, välillä ukkosti ja välillä oli hellettä jopa 40 astetta. Kallio Racing Junior -tiimin kuljettaja Koskinen paransi omaa kierrosaikaansa läpi koko kisaviikonlopun.

Perjantain harjoituksia oli ajettuna vasta neljä kierrosta, kun ukkosmyräkkä pakotti keskeyttämään ajamisen. Näin ollen lauantain aika-ajoihin jäi monta uutta asiaa testattavaksi. Ensimmäinen aika-ajo ei mennyt Koskisen osalta ihan nappiin, mutta toisessa aika-ajossa hän onnistui paremmin.

Kilpailuja ajettiin kaksi, yksi sekä lauantaina että sunnuntaina. Ensimmäisessä kilpailussa Koskinen sai hyvän startin, mutta takana ajanut kuski sai suomalaisen ajautumaan ulos radalta. Koskinen pystyi kuitenkin jatkamaan kisaa ja sai kilpailun loppupuolella nostettua hyvin sijoituksiaan ollen kilpailussa 18.

Sunnuntaina toiseen kilpailuun lähdettäessä tuntuma oli hyvä mukavasti sujuneen warm upin jälkeen. Koskinen ajoi kilpailussa sijalle 19.

– Sunnuntain kisassa otin huonon lähdön ja putosin muutaman sijoituksen alaspäin, mutta jo toisella kierroksella ohitin monta kuskia ja pääsin taas ryhmään ajamaan. Lopussa en pystynyt haastamaan edellä olevia, mutta vauhtini oli kovempi kuin mitä aika-ajoissa tai lauantain kilpailussa. Nyt on paljon aikaa harjoitella syyskuun kisoja varten.

Kenny Koskinen (oik.) on vasta 15-vuotias kuljettaja. Kuva: Kenny Koskinen Tiedotus.

– Kenny ajoi hyvän ja ehjän viikonlopun Aragónissa. Vauhti kasvoi viikonlopun edetessä ja pistesijat häämöttävät koko ajan lähempänä. On hienoa nähdä, että vaikka tämä oppimisprojekti on vielä ihan alussa, niin Kenny on hyvin sitoutunut siihen ja innokas oppimaan. Sitä myötä tuloksetkin tulevat sieltä sitten pikkuhiljaa, kun maltetaan edetä askel kerrallaan. Tämä on pitkäjänteistä työtä ja muutokset eivät tapahdu hetkessä, tiimipäällikkö Vesa Kallio kommentoi.

Kallio Racing Junior -tiimi kilpailee Espanjan mestaruussarjassa. Kuva: Kenny Koskisen Tiedotus.

Seuraava kilpailu ajetaan 31.8 – 1.9.2019 Espanjan Albacetessa.

Teksti: Kenny Koskinen Tiedotus.

Uusimmat

Lisää aiheesta