Ralli 27.09.2018

Koski-Lammin veljekset samassa luokassa Turun SM-ralliin

Heikki Koski-Lammi. Kuva: Jesse Eteläniemi

Heikki Koski-Lammi joutui jättämään edellisen Rallin SM-sarjan osakilpailun Sastamalassa väliin Pohjanmaa rallin rajun ulosajon vuoksi, joka verotti kauden budjettia. Nyt miehen alla on Suomen ensimmäinen kansallisella luokituksella valmistettu Citroen C2 R2 kori.

Koski-Lammin auto on iskussa, kun mies lähtee hakemaan Salon ja Turun teille luottoa ajamiseen. Testikilometrejäkin on ehtinyt kertyä mukavasti testierikoiskokeilla ja nuottia on harjoiteltu lisää. Kartanlukijan paikalle Turussa astelee siilinjärveläinen kokenut Ari Koponen.

– Töitä on tämän kisaan eteen tehty paljon. Nuottia olen muokannut isolla kädellä. Toivotaan, että auto pelaa ja koitetaan olla ”pienistämättä vehkeitä”, pohtii kolmen kuukauden ajotauon jälkeen takaisin kilpapoluille starttaava Koski-Lammi.

Kauden viimeistä edellisessä osakilpailussa Rallin Suomen Juniorimestaruuden varmistanut pikkuveli Juho Koski-Lammi on uuden haasteen edessä, kun auto ja luokka vaihtuvat. Juhon uutena kalustona on niin ikään samanlainen ranskatar kuin isoveljellään, Citroen C2 R2. Juholle nuottia lähtee tähän kilpailuun lukemaan myöskin kokenut Ari-Pekka Hautanen.

Juhon kilpaileminen oli vaakalaudalla viime viikonlopun testien jälkeen.

– Ylimääräistä hommaa kilpailuun aiheutti moottoriongelmat ja haluankin välittää suuret kiitokset Pasi Poikkimäelle nopealla aikataululla onnistuneesta kannen kunnostuksesta. Hirveästi en ole autoa kerennyt testata, mutta tuntuma autoon on hyvä. Kilpailussa tavoitteena on uuteen autoon totuttelu ja nuotin kehittäminen ensi vuotta silmällä pitäen, kertoo Juho Koski-Lammi odotuksistaan.

Teksti: Koski-Lammi Motorsport tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli