Ralli 03.03.2019

Koski-Lammin kaksikolla värikäs Itäralli

Heikki Koski-Lammi ja Ari Koponen Itärallissa. Kuva: Timo Pullikka.

Kauden kolmas rallin SM-sarjan osakilpailu kurvailtiin Joensuussa, jossa Heikki Koski-Lammi ja Ari Koponen näyttivät, että vanhalla ranskalaisrouvallakin ehtii sM3-luokan kärkivauhtiin.

Kaksikon sijoituksensa maalissa oli neljäs koko kauden vaivanneista vaihteisto-ongelmista huolimatta.

Juho Koski-Lammin ja Arto Ala-Kokkilan SM3-luokan ralli ei ollut aivan yhtä onnistunut. Sijoitus 14:s maalissa ei kaksikkoa tyydytä, sillä kolmannella erikoiskokeella aikaa kului liki kolme minuuttia käyntihäiriön kanssa painimiseen. Neljännellä pikataipaleella itäsuomalainen lumihankikin tuli tutuksi.

Heikin päivä alkoi yhdeksänneksi nopeimmalla ajalla, kun auton käyntiongelmat alkoivat. Erikoiskokeella kaksi kaasuläppävika paheni, mutta silti saaliina oli viidenneksi nopein kellotus. Vika saatiin huollossa korjattua ja kilpailun pisin, yli 33 kilometriä, pätkä tuli neljänneksi nopeinta vauhtia, vaikka tukkeutunut ilmanputsari vaikutti auton vetokykyyn.

– Loppupätkät tultiin kohtuu puhtaasti, kertoo vitospaikkaa viiden erikoiskokeen jälkeen pitänyt Heikki Koski-Lammi.

Kilpailun viimeiselle erikoiskokeelle jännitysmomenttia toi ero nelossijaan. Lauri Joona oli ainoastaan 0,8 sekunnin päässä.

– Vikalle päätettiin lähteä rypistämään ja se toi toivotun tuloksen.

Kuudentena pikataipaleena toimi raviratapyöritys, johon Heikki ja Ari ajoivat SM3-luokan pohja-ajan.

– Todella hyvä päivä ongelmiin nähden, taas kerran parempaankin olisi pystynyt. Tehtiin mitä voitiin. Uusi vaihdeloota on välttämätön tässä tilanteessa ja nyt pitää katsoa mitä voimme tehdä.

Kartanlukija Ari Koponenkin harmitteli teknisiä ongelmia, mutta oli hyvillään päivän panoksesta.

– Tosi hyvä ajo Heikiltä. Oli taistelua pitää auto tiellä ja viimeinen pätkä oli kyllä oikea työvoitto, sanelee Koponen.

Juho Koski-Lammi ja Arto Ala-Kokkila lähtivät parantamaan Kouvolan suoritustaan Itäralliin. Päivä alkoikin hyvin viidenneksi nopeimmalla ajalla. Kolmosella kuitenkin kilpailu meni tuloksellisesti pilalle. Eroa kärkeen pitkällä pätkällä tuli melkein kolme minuuttia, kun auto ei jaksanut enää kulkea rallivauhtia ja takaa tuleville täytyi tehdä tietä, ettei heidän kilpailunsa mene pilalle. Päivän neljännellä aikaero kasvoi vielä lisää.

– Auto pomppasi urasta ja imaisi kevyesti hankeen, kertoo Juho Koski-Lammi penkkavierailustaan.

Lopuille erikoiskokeille veljeksistä nuorempi ajeli tasaisia aikoja.

– Eka pätkä tuli ok, kolmos- ja nelospätkän murheiden jälkeen kaksi viimeistä erikoiskoetta tuli varovaisesti, että sai päättää kilpailun ehjään suoritukseen. Kun kaikki pelaa, niin vauhti alkaa olemaan kilpailukykyisellä tasolla, sanoo selvästi pettynyt, mutta positiivisiakin asioita löytävä Juho Koski-Lammi.

Kaikki tulokset

Teksti: Koski-Lammi Motorsport tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli