Ralli 30.09.2018

Koski-Lammi Motorsportilla vaiherikas viikonloppu TeijoTalot-rallissa

Koski-Lammin veljesten ralliviikonloppu oli ongelmien sävyttämä. Kuva: Toni Ruotsalainen

SM TeijoTalot-ralliin startattiin molempien autojen voimin, kun sekä Heikki että Juho Koski-Lammi osallistuivat SM3-luokkaan. Jännityksellä odotettiin, kumpi on nopeampi, Heikki vai Juho.

Perjantai alkoi 1,5 kilometrin yleisöpyörityksellä, johon Heikki Koski-Lammi kellotti puoli sekuntia nopeamman ajan kuin pikkuveljensä. Toisella erikoiskokeella paikat vaihtuivat Juhon eduksi ja eroa isoveljeen luokassa tuli yksi sekunti. Päivän viimeinen taas meni kokeneemman veljen nimiin ja yleiskilpailussa parivaljakko Heikki Koski-Lammi ja Ari Koponen olivat sijalla yhdeksän. Ari-Pekka Hautasen kanssa kilpaileva Juho seurasi perässä sijalla kymmenen 0,5 sekunnin päässä veljestään. Eroa kärkeen oli molemmilla vajaa 50 sekuntia.

Lauantaina alkoivat kuitenkin tekniikkamurheet. Päivän jokaisella siirtymällä Juhon Citroenissa alkoi ilmetä käyntihäiriötä ja auto sammuili kesken ajon. Toisella erikoiskokeella kivi repäisi pakoputkeen reiän. Myös lämpöjen kanssa oli ongelmaa. Huoltotauolla huolto teki kaikkensa Juhon auton eteen, mutta valitettavasti keskeytysilmoitus oli jätettävä vitosen jälkeiseen huoltoon.

– Ajettiin suunnitelman mukaisesti nuottiin totutellen ja turvallisesti reittiä läpi. Olisi hienoa ollut saada ajaa ralli maaliin, mutta voin todeta nuotin vaikuttavan toimivalta ensi vuotta ajatellen. Autossa on myös varmasti potentiaalia kaudelle 2019, kertoi Juho Koski-Lammi ensimmäisestä SM3-luokan kokemuksestaan.

Jos pikkuveljellä oli ongelmia, niin oli myös isoveljelläkin. Kilpailun viidennellä erikoiskokeella vaihdekepin torni repesi auton lattiasta irti ja vaihteiden päälle laittaminen hankaloitui. Samalla yli 17 kilometrin erikoiskokeella Heikki Koski-Lammi joutui taiteilemaan yli puolet pätkästä ilman ohjaustehostinta. Tauolla vanhempi Koski-Lammi oli kuitenkin hienosti sijalla seitsemän ja autoa saatiin paranneltua loppupäivän erikoiskokeille. Valitettavasti vaihdekepin korjausoperaatioon tuhraantui liikaa aikaa, ja kaksikko joutui kärsimään kymmenen sekunnin aikasakon.

Heikin ja kartanlukija Ari Koposen tuli myös suoriutua kuten Ihmemies MacGyverin, kun ratti löystyi kesken erikoiskokeen. Onneksi Koposelta löytyneellä Leathermanilla ratti saatiin joten kuten aina siirtymillä kiristämällä pysymään kiinni. Lopputuloksissa Heikki Koski-Lammi sijoittui hienosti kuudenneksi, mikä on kauden paras suoritus.

– Nuotillisesti hyvä ja puhdas ajo ilman suurempia virheitä. Yhteistyö Arin (Koponen) kanssa sujui hyvin. Ongelmista huolimatta onnistunut kisa ja hyvä maku jäi suuhun näiltä teiltä, hyväntuulinen Heikki Koski-Lammi sanoi.

Koski-Lammi Motorsportin kauteen 2018 mahtui hyviä suorituksia ja onnistumisia, myös epäonnistumisia, yksi Suomen mestaruus sekä runsaasti uutta oppia. Yhtä kaikki, veljekset haluavat kiittää kaikkia matkassa mukana olleita.

Teksti: Koski-Lammi Motorsport tiedotus

Koski-Lammin veljekset samassa luokassa Turun SM-ralliin

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli