Ralli 04.04.2017

Korsikan MM-ralli: Suomalaisten ennakkotunnelmat ja kisafaktat

Toyota-kaksikko Jari-Matti Latvala ja Juho Hänninen taistelevat taas rallin MM-pisteistä tulevana viikonloppuna. Kuva: Red Bull Content Pool.

Rallin MM-sarjassa edessä on legendaarinen 10 000 mutkan ralli, kun tulevana viikonloppuna ajetaan Korsikan MM-ralli. Sarjan edellinen kilpailu Meksikossa oli suomalaisittain haastava, mutta nyt tälle kaudelle uusiutuneille WRC-autoille on jälleen edessä uusi tulikaste, kun erikoiskokeet ajetaan kestopäällysteellä. Rallissa suomalaisista ovat mukana Toyota Gazoo Racingin Jari-Matti Latvala sekä Juho Hänninen sekä WRC2-luokassa M-Sportin Ford Fiesta R5 -autolla ajava Teemu Suninen.

Toyota Gazoo Racingille Yaris WRC -auton kehittäminen on edelleen pääprioriteetti, mutta tallin suomalaiskaksikolta voitaneen odottaa myös hyviä suorituksia Korsikan ja Välimeren auringon alla. Kauden neljänteen osakilpailuun lähdettäessä Toyota on toinen valmistajien ja Jari-Matti Latvala toisena kuljettajien MM-pisteissä.

Korsikan MM-ralli tunnetaan kapeista ja mutkittelevista teistään. Vuoristoteiden ja niitä nuolevien kivikoiden sekä kallioiden kanssa on oltava tarkkana – armoa tai joustovaraa ei ole senttiäkään. Korsikan karkean asfaltin kanssa rengaskuluma tulee olemaan varmasti yksi kilpailun merkittävimmistä huomioon otettavista tekijöistä.

Jari-Matti Latvala, WRC, Toyota Yaris WRC #10, Toyota Gazoo Racing WRC

– Korsikan MM-rallin on minulle hyvin erityinen kilpailu. Rallin voittaminen vuonna 2015 merkitsi minulle todella paljon, sillä se oli suomalaisille hankala paikka Henri Toivosen vuoden 1986 onnettomuuden jälkeen ja meillä ei ole oikein ikinä mennyt hyvin siellä. Nyt kilpailu on erilainen ja tietysti ralli paljon turvallisempi. Meillä oli todella hyvät ennakkotestit, joissa ajoimme 380 kilometriä kahden päivän aikana: yhden päivän mutkaisilla ja pomppuisilla teillä, toisen nopeilla ja karkeapintaisilla teillä. Rallissa tulemme kohtaamaan molempia tietyyppejä, joten uskon, että meillä on hyvät säädöt molempiin olosuhteisiin. Meillä on tietysti joku käsitys auton iskukyvystä asfaltilla Monte-Carlon MM-rallin jälkeen ja oma tuntumani autoon on nyt nyt paljon parempi, kuin mitä se oli Monten testien jälkeen. On kuitenkin muistettava, että muut kilpailijat ovat varmasti vahvoja kuten aikaisemmissa ralleissa on nähty, joten emme ota mitään itsestäänselvyytenä. Keskitymme omaan tekemiseemme ja auton kehittämiseen jokaisessa rallissa. Se on edistynyt hyvin, joten olen tyytyväinen.

Juho Hänninen, WRC, Toyota Yaris WRC #11, Toyota Gazoo Racing WRC

– Olo on paljon parempi nyt, joten odotan Korsikan MM-rallia ja asfaltilla ajamista. Olen ajanut Korsikalla vain kerran aikaisemmin ja siitä on jo kauan aikaa, vaikkakin tein täällä nuotit viime vuonna. Olenkin luottanut Jari-Matin neuvoihin auton säätöjen suhteen ja se on toiminut hyvin. Auto tuntuu aikalailla samalta kuin mitä se oli Montessa, mutta se on vain hyvä asia, sillä minulla olis siellä hyvä tuntuma autoon. Korsikalla merkittävää roolia pelaavat renkaat, joten olemme yrittäneet oppia, miten saada niistä paras suorituskyky irti ja erityisesti pitkillä erikoiskokeilla. Meksiko osoitti, että jos sinnittelee, niin voi saada silti hyvän tuloksen, vaikka olosuhteet olisivatkin sitä vastaan. Se on myös osa Toyotan filosofiaa tänä vuonna: yritämme tehdä autosta koko ajan paremman ja paremman.

Teemu Suninen, WRC2, Ford Fiesta R5 #34, M-Sport World Rally Team

– Korsikan reitti on jokseenkin haastava, mikä johtuu muun muassa mutkaisuudesta ja teiden kapeudesta. Nuo ominaisuudet tekevät siitä hyvin teknisen rallin. Erikoiskokeita on lukumäärällisesti vähän, mutta ne ovatkin sitten pitkiä. Renkaiden ja jarrujen kanssa pitää olla tarkkana, että molemmat kestävät, eivätkä kulu tai kuumene liikaa. Asfaltti on hieman haastava alusta minulle ja vahvuuteni ovat soralla. Korsikalta haetaan ehjää suoritusta ja parempaa tulosta kuin mihin pystyimme viime vuonna, kun olimme yleiskilpailussa sijalla 15 ja WRC2-luokassa viidensiä.

Kilpailun kotisivuille tästä.
Kilpailuun ilmoittautuneiden listaan tästä.
Kilpailun reittiaikatauluun tästä.

Teksti: Neste Ralli / Viestintä

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli