Ralli 06.04.2017

Korsikan MM-ralli starttaa tänään – yli 300-kilometrinen reitti haastava ja raastava

Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota GAZOO Racing

Kauden neljännen MM-rallin ensimmäinen EK starttaa tänään perjantaina kello 10.22 Suomen aikaa. Suomalaisista mukana ovat Jari-Matti Latvala, Juho Hänninen sekä Teemu Suninen. 

Pitkät perinteet omaava Korsikan ralli on nyt jälleen ajettu muutama vuonna sen jälkeen, kun kilpailu palasi MM-sarjan kalenteriin vuonna 2015. Sitä ennen Ranskan MM-ralli vieraili viiden vuoden ajan Alsacen alueella. Bastian kaupunkiin sijoittuva ralli alkaa perjantaina kuitenkin saaren pääkaupungista Ajacciosta, jolloin edessä on neljä erikoiskoetta ja reilut 120 EK-kilometriä. Haastavuutta päivään lisää se, ettei huollossa käydä erikoiskokeiden välissä, mutta renkaat sentään saa vaihtaa.

Lauantaina suunnataan saaren pohjoisosaan ja kohti Bastiaa. Toisena ajopäivänä ajetaan sinänsä vain kaksi eri erikoiskoetta, jotka molemmat kahteen kertaan, mutta kilometrejä kertyy silti yli 130. Nyt käydään myös päivähuollossa Bastian lentokentällä.

Sunnuntaina on enää jäljellä rallin kaksi viimeistä erikoiskoetta, mutta paikalliset järjestäjät eivät ole selvästikään halunneet kuljettajien luulevan vain kurvailevansa päätöspäivänä maaliin. Erikoiskoe yhdeksän on nimittäin pituutensa puolesta järkälemäinen Ansanti – Poggio di Nazza, jossa riittää ajettavaa huimat 53,78 kilometriä. Tuon sutaisun jälkeen ranteet testataan vielä rallin päättävällä Porto-Vecchio – Palombaggian erikoiskokeella, joka toimii samalla lisäpisteitä jakavana Power Stage -erikoiskokeena.

Suomalaisista vain Markku Alén ja Jari-Matti Latvala ovat pystyneet voittamaan Korsikan MM-rallin. Alén on myös yksi niistä kolmesta ei-ranskalaisesta kuljettajasta, jotka ovat pystyneet voittamaan Korsikalla useammin kuin kerran. 

Kilpailun kotisivuille tästä.

Kilpailuun ilmoittautuneiden listaan tästä

Kilpailun reittiaikatauluun tästä.

Erikoiskokeiden määrä: 10
Erikoiskoekilometrejä: 316,76 km
Kilpailun kokonaispituus: 1082,20 km

Teksti: Neste Ralli Viestintä

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli